Home / Social / Peste 1.400 de copii, reuniți de Episcopia Hușilor la cel mai mare concert caritabil de colinde organizat vreodată în județ

Peste 1.400 de copii, reuniți de Episcopia Hușilor la cel mai mare concert caritabil de colinde organizat vreodată în județ

Peste 1.400 de copii au fost reuniți de Episcopia Hușilor la cel mai mare concert caritabil de colinde organizat vreodată în județ, prin Asociația ”Filantropia Ortodoxă Huși”. Pe lângă fulare tricolore, cei prezenți au primit daruri de la Moș Crăciun, iar în final au putut urmări un superb foc de artificii.

Marți, curtea Episcopiei Hușilor s-a umplut de copii, veniți din toate colțurile județului, așa cum nu s-a întâmplat niciodată în istoria instituției. Cu toții, aduși la chemarea episcopului Ignatie și cu sprijinul preoților din eparhie, s-au putut bucura de o seară magică, la care mulți dintre ei nici nu au sperat. Evenimentul, organizat de Asociația ”Filantropia Ortodoxă Huși”, a fost deschis cu intonarea, la unison, a imnului României de către fețele bisericești.

„Mă bucur foarte mult că această curte este plină de nevinovăție, având în vedere sufletele tuturor copilașilor care, îndrumați de preoții lor, au răspuns invitației noastre de a petrece aici o seară frumoasă, de har și de multă bucurie. Sărbătoarea Crăciunului este întotdeauna asociată cu nevinovăția, pentru că se naște însăși nevinovăția! Și este o sărbătoare prin excelență a copiilor. (…) Acest lucru am vrut să îl facem și noi, să-i bucurăm pe cei mici, și să o simtă și ei, în sufletele lor, mult mai curate și luminoase, care știu să se bucure mult mai mult decât noi, să fie părtași la tot ceea ce ne oferă Hristos prin această sărbătoare. (…) Ne vom încălzi în această seară prin colinde și cântece, precum și prin toate surprizele pregătite pentru voi”, le-a transmis celor prezenți preasfințitul Ignatie.

El a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea manifestării, în special părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, sponsorilor, voluntarilor și reprezentanților autorităților județene și locale. A urmat un recital de colinde susținut de corurile de copii și de părintele Sebastian Zăhan de la Câmpia Turzii, care a reușit să îi introducă pe toți în atmosfera de sărbătoare. Voluntarii au împărțit tuturor celor prezenți, pe perioada desfășurării evenimentului, ceai cald și colăcei. În acest timp, și-a făcut apariția și Moș Crăciun, cu un camion încărcat cu daruri pentru cei mici.
Seara a fost încununată de un foc de artificii, special pregătit pentru cei mici. Curtea Catedralei Episcopiei Hușilor a fost luminată mult timp de culorile strălucitoare ale artificiilor, expresie a bucuriei copiilor și a recunoștinței lor.


Pentru a rămâne mărturie, peste timp, a cinstirii Anului Centenar, preasfințitul Ignatie a plantat, alături de cei prezenți, un brăduț în apropierea statuii Sfântului Ștefan cel Mare.
”El va fi semn, an de an, al darului Episcopiei pentru copii, la Centenar. Cuvintele și chiar imaginile nu pot exprima cu adevărat bucuria resimțită de copiii prezenți, bucurie devenită molipsitoare și pentru cei mari. Mulțumim sponsorilor din  Germania, Timișoara, Cluj, Vaslui, Bârlad și Huși pentru tot ajutorul acordat”, a mai spus episcopul Ignatie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: