Home / Sanatate / Sprijin pentru proaspeții părinți, din partea Ministerului Sănătății

Sprijin pentru proaspeții părinți, din partea Ministerului Sănătății

Părinții vasluieni primesc ajutor din partea Ministerului Sănătății, pentru depistarea hipoacuziei la copii.

Copiii născuți în maternitățile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă, începând din luna decembrie, Ministerul Sănătății extinzând programul de screening auditiv la nivel național.

“Prin acest program de screening se poate depista hipoacuzia la copii încă din prima lună de viață, astfel încât să se poată lua măsuri, copilașii să poată fi tratați. Am început în luna octombrie, când, după rectificarea bugetară, programul a fost deblocat. Ministerul Sănătății a alocat 2.550.000 de lei pentru acest program. Până în luna octombrie, screeningul se făcea la 17 maternități din țară. Acum acest program de screening este aplicat în 186 de maternități, Ministerul Sănătății dotând aceste maternități cu 286 de aparate. Este un mare pas înainte, e o normalitate. (…) Deja sunt testați bebelușii, deja lucrurile merg în toate maternitățile din țară”, a declarat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Maternitatea Bucur, unde a fost lansat programul de screening neonatal.

Ministerul Sănătății a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000 lei.

De asemenea, în perioada următoare, Ministerul Sănătății va demara o campanie de conștientizare și informare a publicului și cadrelor medicale privind necesitatea testării auzului la nou-născuți. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: