Home / Justitie / Ziarul Vremea Nouă, obligat de instanță să plătească daune morale de 94.000 de euro pentru articolele mincinoase publicate la adresa lui Dan Dobrovolschi si a firmei Media Class
S-a făcut dreptate: Cezara Mironică și Lucian Timofticiuc vor plăti cu bani grei informațiile inventate

Ziarul Vremea Nouă, obligat de instanță să plătească daune morale de 94.000 de euro pentru articolele mincinoase publicate la adresa lui Dan Dobrovolschi si a firmei Media Class

de Simona MIHĂILĂ

Decizie fără precedent în justiția vasluiană: ziarul Vremea Nouă și trei ziariști de la această publicație – Lucian Timofticiuc (proprietarul gazetei), Cezara Mironică și Flavius Gheorghieș, vor trebui să plătească daune morale în valoare de 94.000 de euro pentru campania defăimătoare și publicarea de informații false la adresa SC Media Class SRL Bârlad și a reprezentanților acesteia, Dan Dobrovolschi și Mihaela Nechita.

Ziarul Vremea Nouă, obligat de instanță să plătească daune morale de 94.000 de euro pentru articolele mincinoase publicate la adresa lui Dan Dobrovolschi si a firmei Media Class

Lucian Timofticiuc

Sentința a fost dată, ieri, de Tribunalul Vaslui, după un proces de un an, în care cei trei jurnaliști nu au putut, printre altele, să aducă probe în sprijinul informațiilor pe care le-au fabricat de-a lungul timpului și nici să-și justifice gravele calomnii, jigniri și acuzații.

Astfel, ziarul Vremea Nouă va trebui să plătească daune de 15.000 de euro lui Dan Dobrovolschi, 15.000 de euro firmei Media Class și 2.000 de euro Mihaelei Nechita.

Lucian Timofticiuc este obligat la plata a 15.000 de euro către Dan Dobrovolschi și 15.000 de euro către Mihaela Nechita.

Cezara Mironică va trebui să plătească daune morale de 15.000 de euro lui Dan Dobrovolschi și alte 15.000 de euro firmei Media Class.

Flavius Ghiorghieș este obligat să plătească daune morale în valoare de 2.000 de euro către Dan Dobrovolschi.

Scuze publice și ștergerea mizeriilor de pe internet

De asemenea, magistrații vasluieni obligă publicația Vremea Nouă să-și ceară scuze publice, să retracteze în mod oficial declaratiile defaimatoare facute la adresa lui Dan Dobrovolschi, a Mihaelei Nechita și a firmei MEDIA CLASS SRL si să retragă articolele defaimatoare la adresa acestora, a fotografiilor, a oricaror materiale similare, precum si a comentariilor generate de acestea pe site-ul ziarului Vremea Nouă, pe paginile de Facebook sau de orice canale similare.

Mai mult de atât, Vremea Nouă va trebui să înlăture pe propria cheltuială aceste articole, fotografii și comentarii din întreg mediul online și să solicite companiei Google sa dispuna deindexarea tuturor acestor materiale.

Magistrații au mai decis ca Vremea Nouă să publice, pe propria cheltuială, hotarârea judecătorească in trei ziare de circulatie locala si trei ziare de circulatie nationala, precum si pe prima pagina a publicatiei Vremea Nouă, aceasta din urma publicare timp de o luna.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

”Este inadmisibil ca un ziar să-și folosească influența pentru a călca în picioare viața unor oameni”

”Decizia Tribunalului Vaslui îmi întărește credința că, până la urmă, spiritul de dreptate învinge. Daunele morale și celelalte obligații de care trebuie să se achite ziarul Vremea Nouă și ziariștii săi reprezintă doar o mică parte din prejudiciul imens, imposibil de cuantificat, adus firmei Media Class, mie personal, familiei mele, colaboratorilor și angajaților. Nu este admisibil ca un ziar să-și folosească influența pentru a călca în picioare viața unor oameni. Nu e normal ca opinia publică să fie mințită cu atâta nerușinare, sub paravanul <libertății de exprimare> . Iar când Lucian Timofticiuc, Cezara Mironică și Flavius Gheorghieș au avut ocazia să demonstreze, în fața justiției, că au dreptate, nu au putut”, ne-a declarat Dan Dobrovolschi, administratorul unic al SC Media Class SRL Bârlad.

Omul de afaceri bârlădean a mai precizat că le stă la dispoziție tuturor celor pe care ziarul Vremea Nouă i-a supus oprobiului public prin articole

Dan Dobrovolschi

defăimătoare:

”Știu că sunt destui oameni care au trecut prin experiențe similare, fie că este vorba de persoane din zona politică, de afaceri sau din alte medii și care nu au avut curajul să ia atitudine. Vreau să le transmit că îi așteptăm la sediul nostru pentru a le da consultanță juridică pro bono. Am aflat, la rândul nostru, cât de mult contează ca într-un asemenea demers să fii sprijinit de profesioniști de top. Profit să le aduc mulțumiri doamnelor avocat Iulia Vass și Alexandra Mititelu, de la firma de avocatură Vass Lawyers și domnului avocat Adrian Toni Neașcu, de la Casa de avocatură Neacșu”.

Dan Dobrovolschi, Mihaela Nechita și Media Class, firma cu care spitalul bârlădean a avut contract pentru serviciile de catering și spălătorie) au dat în judecată gazeta Vremea Nouă și pe ziariștii de aici, în urma unei campanii denigratoare formată din peste 50 de articole, promovată drept ”anchetă jurnalistică” și intitulată sugestiv ”Duie Mobro”. Campania ziarului s-a axat pe publicarea de informații false și distorsionate despre serviciile prestate de firmă, dar și despre cei doi reprezentanți ai firmei. În demersul lor de a denatura adevărul, ziariștii de la Vremea Nouă au folosit inclusiv fotografii cu mâncarea din alte spitale din țară prezentându-le opiniei publice ca fiind de la Bârlad.

Utilizarea de injurii, acuzații de corupție, conspirații, precum și insinuări privind favorizarea injustă de către autoritățile publice, presiuni și șantaj sunt doar câteva dintre mijloacele pe care s-a sprijinit linșajul mediatic orchestrat de Vremea Nouă.

About Simona Vasile

x

Check Also

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

Un tânăr fără permis a dărâmat cu mașina gardul unei case din Vaslui. Ulterior, a încercat să păcălească polițiștii

Un tânăr de 28 de ...

Carambol între trei mașini, în fața Spitalului Județean Vaslui. Șoferul vinovat, lăsat fără permis și amendat

Trei mașini au fost implicate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: