Home / Social / Criză de marfă la magazinul ANAF din Vaslui. Iată ce bunuri confiscate de oamenii legii pot fi cumpărate de aici!

Criză de marfă la magazinul ANAF din Vaslui. Iată ce bunuri confiscate de oamenii legii pot fi cumpărate de aici!

de Dănuț CIOBANU

La standul deținut în municipiul Vaslui de către ANAF, pentru valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului, este o criză mare de marfă. Potențialii clienți pot achiziționa doar niște brichete, pungi din plastic, găleți, cizme și câteva articole de îmbrăcăminte. Mini-standul ANAF este deschis la Marketul ABC de pe strada Călugăreni nr.31. Fiscul are încheiat un contract de consignație cu operatorul comercial, iar aici sunt valorificate bunurile confiscate de Poliție, Vamă și Tribunal.

Potențialul” economiei vasluiene se poate vedea clar și în volumul de bunuri intrate în proprietatea privată a statului și valorificate prin intermediul ANAF. Cum fluxul de schimburi comerciale de la nivelul județului este extrem de redus, și volumul confiscările de mărfuri operate de instituțiile abilitate este pe măsură. În municipiul Vaslui, ANAF are deschis un mini-stand cu bunuri la Mini Marketul ABC situat pe strada Călugăreni, nr. 31. La standul cu marfă confiscată, clienții pot cumpăra diferite produse la un preț cu circa 50% mai mic, în comparația cu piața liberă. Problema este că doritorii nu prea au ce achiziționa de la acest stand. Marfurile care pot fi găsite acum sunt brichete, jucării, găleți de plastic, pungi, câteva unelte de construcții, cutii de vopsea, cizme și câteva articole de îmbrăcăminte. Practic, cel mai scump articol care poate fi cumpărat este o tastatură pentru tabletă, care costă 50 de lei.

“Când vin și cumpără din magazin, clienții care doresc își aleg marfă și de la acest stand. Sunt luni de zile în care nu primim deloc marfă de la ANAF, pentru a fi valorificată”, ne-a spus vânzătoarea din magazin.

Regim de consigație pentru comercializarea bunurilor

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași are încheiat un contract de consignație cu magazinul, iar aici sunt valorificate bunurile confiscate de Inspectoratul Județean de Poliție, Vamă, Tribunalul Vaslui. Bunurile confiscate de instituțiile competente sunt mai întâi predate la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui, unde există o comisie de evaluare formată din șapte specialiști (Poliție, Fisc, Protecția Consumatorilor etc.). După ce bunurile confiscate sunt evaluate și se stabilește prețul de vânzare, acestea sunt predate consignației cu aviz de însoțire și factură pentru a fi valorificate. Comisia evaluează bunurile în maxim 21 de zile de la intrarea acestora în proprietatea privată a statului și se întrunește ori de câte ori este necesar.

Potrivit legislației în vigoare, sunt valorificate bunurile confiscate sau intrate în proprietatea privată a statului, bunurile care provin din succesiuni vacante, bunuri care provin din donații, cu excepția celor afectate de clauze derogatorii, bunurile abandonate în favoarea statului la autoritatea vamală etc.

Conform OG nr. 14/2007, bunurile întrate în proprietatea statului se valorifică de către organele de valorificare prin magazinele proprii, direct de la locul de depozitare sau de la locul la care acestea se află, prin licitație publică, în regim de consignație ori prin bursele de mărfuri, după caz.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: