Home / Social / UPDATE ”Cadou” de la Delgaz în prag de Crăciun: mii de familii, fără curent electric, din cauza chiciurii care a rupt stâlpii de electricitate

UPDATE ”Cadou” de la Delgaz în prag de Crăciun: mii de familii, fără curent electric, din cauza chiciurii care a rupt stâlpii de electricitate

UPDATE

Cele peste 2.500 de familii din comuna Vinderei care au rămas fără curent electric, sâmbătă, au răsuflat ușurați după ore întregi de îngrijorare în care s-au întrebat dacă vor petrece Crăciunul în beznă. Intervenția echipelor Delgaz Grid sosite în comună, la solicitarea primarului Ionuț Ghiur, a făcut ca alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor să fie reluată în jurul orelor 20.00.

”Mulțumim echipelor Delgaz Grid, Electrica Galati pentru efortul depus . In acest moment, localitățile Vinderei ,Valea Lunga și Talașman sunt alimentate la rețeaua electrică. Satul Obarseni este alimentat cu energie electrică produsă de generatoare. La aceasta ora constructorul se îndreaptă către comuna Vinderei, cu stâlpii și utilajele pentru ca mâine la ora 7.00 sa înceapă operațiunea de înlocuire a stâlpilor. Mulțumesc din suflet domnului director Dragu Virgil ,care nu a părăsit comuna noastră pana nu s-au rezolvat problemele”, este mesajul postat de primarul Ghiur pe contul său de socializare.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Situație disperată în comuna Vinderei, unde aproximativ 2.500 de familii au rămas, astăzi, fără curent electric, după ce mai mulți stâlpi de electricitate au fost puși la pământ sub greutatea… chiciurii.

Ionuț Ghiur, primarul comunei, a anunțat, printr-o postare pe contul său de socializare, că  a informat Prefectura Vaslui despre această situație și așteaptă măsurile promise: ”Din păcate datorită condițiilor meteo (chiciură), avem 8 stâlpi din beton căzuți in zona Lanul Mare-Obarseni. Satele Obârșeni, Valea Lungă, Talașman, Vinderei, cu o populație totală de peste 2.500 de locuitori, nu au energie electrică. Am anunțat pe domnul subprefect, care ne-a asigurat, ca va face toate demersurile pentru a rezolva situația cât mai repede”.

Iată cum coșmarul din 2016, când mii de familii, de pe întreg cuprinsul județului, au rămas zile întregi fără curent electric din pricină că greutatea gheții  de pe firele electrice a frânt stâlpii precum scobitorile. Compania Delgaz a dat vina atunci pe condițiile meteo ”nefavorabile”, ca și cum, de decenii întregi de când a fost construită, ar fi fost pentru prima dată când rețeaua electrică dădea piept cu iarna aspră. Nicio vorbă despre infrastructura uzată și depășită, lipsa investițiilor și indiferența cu care consumatorii de electricitate sunt tratați, în ciuda facturilor usturătoare pe care le plătesc conștiincios . (Simona MIHĂILĂ)

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: