Home / Sport / Bârladul a demonstrat în 2018 că își merită titlul de “Orașul rugbyului”

Bârladul a demonstrat în 2018 că își merită titlul de “Orașul rugbyului”

În acest an s-a văzut încă o dată că Bârladul este o pepinieră rugbystică de excepție, sportivii pregătiți la Bârlad în această disciplină sportivă arătând în egală masură capacități tehnice, cât și disponibilitate la efort și spirit de sacrificiu, calități de care s-au bucurat din plin atât echipele de club, cât și Federația Română de Rugby (FRR).

Bârladul are nu mai puțin de 20 jucători care evoluează în Super Liga CEC Bank. Patru dintre aceștia au fost transferați de SCM Gloria Buzău de la RC Bârlad. Este vorba de jucătorul de linia a III-a Robert Murariu, pilierul Vlăduț Anghel, mijlocașul la deschidere Vlad Leica și fundașul Alexandru Crăciun. Pentru CSM Știința Baia Mare evoluează centrul Ionuț Balaban, fundașul Alexandru Bucur, flankerul Cristi Marian Chirică, jucătorul de linia a doua Vlad Vișan și mijlocașul la grămadă Alexandru Țiglă. Pentru Steaua evoluează jucătorii de linia a doua Bogdan Doroftei și Iustin Panaite, dar și fundașul Robert Neagu. La Timișoara Saracens evoluează mijlocașul la grămadă Gabriel Rupanu și aripa Daniel Vlăduț Zaharia. La Tomitanii Constanța e înregimentat Codrin Bercu. Pentru CSM București evoluează jucătorii de linia a II-a Ștefan Iancu și Andrei Toader, pilierul Vasile Balan și centrii Ștefan Cucoș și Cosmin Iliuță.

La final de an, rugbyul românesc și-a aflat cei mai buni jucători și antrenori, printre superlative aflându-se și bârlădeanul Cristi Chirică. Jucătorul care evoluează pentru CSM Știința Baia Mare în Superliga CEC Bank a fost ales cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern. Nu mai puțin de cinci bârlădeni s-au regăsit însă pe listele de nominalizări pentru cei mai buni jucători și antrenori din competițiile interne ale sportului cu balonul oval în 2018. Sub lupa Federalilor mai sunt Alexandru Bucur, Cosmin Iliuță, Răzvan Belehuz și Ovidiu Neagu (legitimat la Clubul Sportiv Școlar Bârlad). Noutatea din acest an constă în faptul că doi bârlădeni se regăsesc în top 10 marcatori din rugbyul românesc de performanță. Unul dintre ei este Alexandru Bucur, care în cinci partide disputate a marcat 30 de puncte din 15 transformari. Celălalt este Robert Neagu care a marcat 20 de puncte din patru eseuri.

Viitorul arată promițător

Ne așteptăm ca tradiția numeroaselor nominalizări la Superlativele Anului în Rugby (patru în 2016, șapte în 2017 când Neagu și Cucoș au fost printre superlative, respectiv cinci în 2018) să continue. Pe lângă bârlădenii consacrați deja la cluburi cu pretenții din România, care sunt în lupta pentru trofee an de an, Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Bârlad propune alte viitoare staruri prin rezultatele de la juniori. 

CSȘ Bârlad este lider neînvins în Divizia Națională de Juniori Under 18. Bârlădenii au strâns 21 de puncte, cu două mai multe decât ocupanta locului secund, după patru victorii și un rezultat de egalitate. La Under 16 CSS Bârlad a reușit trei victorii și a suferit o singură înfrângere, în fața primei clasate. În faza următoare a competiției vor participa primele două clasate din zona Moldova, iar bârlădenii au patru puncte avans față de ocupanta locului trei.

Parcursul bârlădenilor din Circuitul Regional de Minirugby Moldova Sus este aproape perfect. Din 20 de meciuri disputate de CSȘ Bârlad, la toate categoriile de vârstă (U10, U12 și U14), a câștigat 16 partide, a remizat în două rânduri și a suferit două înfrângeri. Nu am inclus în acest calcul parcursul unei a doua echipe bârlădene la categoria U12, în etapa a treia, care a scos o remiză în fața celor de la ASȘ Tanacu și a fost învinsă de CSȘ Bârlad 1. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: