Home / Social / Casa de Pensii Vaslui a plătit în 2018 peste 4.000 ajutoare de deces

Casa de Pensii Vaslui a plătit în 2018 peste 4.000 ajutoare de deces

Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a plătit în luna noiembrie 2018 un număr total de 440 ajutoare de deces, în valoare de 1,8 milioane de lei. 412 ajutoare au fost achitate pentru pensionarii decedați sau membrii de familie ai acestora și 28 ajutoare de deces au fost plătite pentru decedații care aveau calitatea de asigurat, respectiv membrii  de familie ai acestora.

În total, în primele 11 luni ale anului 2018 au fost plătite 4.127 de ajutoare de deces, în sumă de 16,8 milioane de lei.

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, ajutorul de deces se achită de către CJP Vaslui în termen de trei zile lucrătoare de la solicitare, atât în cazul decesului pensionarului, cât și în cazul decesului asiguratului. Cuantumul ajutorului de deces se stabilește anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat și nu poate fi mai mic decât valoarea câștigului salarial mediu brut. Începând cu data de 6 ianuarie 2018, cuantumul ajutorului de deces este de 4.162 lei (în cazul asiguratului sau al pensionarului) și 2.081 lei (în cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului).

“Ajutorul de deces se achită persoanei îndreptățite sau mandatarului desemnat, prin procură specială, de către aceasta. Ajutorul de deces poate fi solicitat, pe baza actelor justificative, în cadrul termenului general de prescripție (trei ani), calculat de la data decesului. Cuantumul ajutorului de deces solicitat se achită la nivelul cuvenit la data decesului”, a spus Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: