Home / Administratie / Gheața de pe trotuare a dat bătăi de cap ambulanțierilor. Zeci de persoane au ajuns la spital

Gheața de pe trotuare a dat bătăi de cap ambulanțierilor. Zeci de persoane au ajuns la spital

Zeci de persoane au ajuns la spital cu traumatisme în ajunul Crăciunului și în prima zi de sărbătoare a nașterii Domnului din cauza poleiului de pe trotuare favorizat de ploaia și lapovița căzute în județ. Ambulanțierii s-au confruntat și cu mai multe situații de hipotermii, indigestii și colici abdominali a căror principali factori perturbatori au fost consumul exagerat de alcool și bucate.

Ajunul și prima zi de Crăciun nu au fost pentru toți locuitorii județului un moment de bucurie. Dovadă sunt cele 272 de solicitări făcute la numărul de urgență 112 pe 24 și 25 decembrie de către persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe parcursul celor două zile, au existat 45 de apeluri pentru diverse traumatisme, majoritatea cauzate de căzăturile pe gheață. Însă, au existat și 18 persoane care au fost victime ale unor agresiuni.

Desigur, nu au lipsit nici solicitările pentru colicele abdominale, indigestii și vărsături, specifice acestei perioade. Însă, per ansamblu, putem spune că am avut sărbători mai liniștite comparativ cu altele”, ne-a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, Mariana Dohotariu.

Consumul de alcool a fost și cauza principală pentru cele trei cazuri de hipotermii la care au intervenit ambulanțierii. În două situații, la Bădeana și Grivița, persoanele înghețate, cu temperatura corpului sub 30 de grade, au fost găsite pe stradă, în timp ce cea de-a treia se afla în locuința sa din Zăpodeni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Medicii de familie au vaccin antigripal gratuit pentru imunizarea populației, în special a grupelor de risc

Medicii de familie din județul ...

CJ Vaslui renunță la construcția unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe

de Dănuț CIOBANU Vineri, 15 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: