Home / Sanatate / Premieră absolută lansată de ProLife Medical Bârlad: RMN de ultimă generație, în valoare de peste un milion de euro

Premieră absolută lansată de ProLife Medical Bârlad: RMN de ultimă generație, în valoare de peste un milion de euro

de Simona MIHĂILĂ

Premieră absolută pe piața serviciilor medicale din zona Bârladului, lansată de Centrul ProLife: RMN de ultimă generație, în valoare de peste un milion de euro. Investiția a fost obținută prin fonduri europene, de SC Axa Design SRL Bârlad și va fi disponibilă pentru pacienți cel mai probabil din luna martie 2019.

Primul aparat de Rezonanță Magnetică de la Bârlad va fi instalat în Centrul de imagistică și diagnostic ProLife Medical Bârlad, din strada Dr. Codrescu nr. 3, (vizavi de restaurantul Trattoria Da Vinci).

RMN-ul, atât de așteptat de bârlădeni, dar și de locuitorii județului Vaslui, este un aparat de înaltă performanță la care vor avea acces gratuit, pe bază de trimitere de la medic, toți pacienții înscriși în baza de date a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Echipamentul este furnizat de General Electric, principalul furnizor de tehnologie medicală din România, iar prezentarea investiției și semnarea contractului au avut loc pe 21 decembrie, în salonul de evenimente a restaurantului Trattoria da Vinci, în prezența mai multor medici din județul Vaslui, a reprezentanților presei, dar și a personalului ProLife Medical Bârlad.

Părține contractante au fost reprezentate de Alexandra Munteanu, Country Manager pe România și Republica Moldova al GE Healthcare, Bogdan Dinciu, Account Manager la General Electric, Dan Dobrovolschi, reprezentantul ProLife Medical, Mihaela Nechita, managerul de proiect, și Olena Necula, administrator al SC Axa Design Bârlad.

„In primul rând, salut spiritul de întreprinzător al domnului Dobrovolschi, care a știut să utilizeze instrumente precum fondurile europene, pentru a investi în tehnologie de ultima generatie. GE Healthcare face parte din grupul General Electric, prezent de peste 30 de ani în România, în toate domeniile, inclusiv în aviatie.  Acest echipament va fi primul echipament de tip RMN din Bârlad și sunt convinsă că va contribui la creșterea nivelului de sănătate a cetățenilor, atât a celor din zonă, cât și din regiunea Moldovei. Echipamentul RMN e esențial în diagnosticul oncologic și neurologic, în patologii cardiologice și de ortopedie, iar viziunea GE Healthcare este de a asista medicii în a evolua spre o medicină de precizie. Prin intermediul acestui echipament, medicii din Barlad vor putea pune un diagnostic mai precis, vor putea sa asiste la planificarea terapiilor și la planificarea intervențiilor chirurgicale într-un mod neinvaziv”, a declarat Alexandra Munteanu, Country Manager pe România și Republica Moldova al GE Healthcare.

”Echipamentul pe care ProLife l-a achiziționat vine să completeze portofoliul de imagistică pe care clinica îl are deja. Examinările de tip RMN sunt menite să ofere o imagine funcțională asupra organelor examinate, spre deosebire de echipamentele cu raze X care oferă o imagine morfologică și care se află deja în dotarea ProLife (computerul tomograf – n.r.). Aparatul RMN de care vorbim astăzi vine dotat cu toate opțiunile necesare examinării tuturor patologiilor, începând de la ortopedie (mână, încheieturi, genunchi etc.), până la investigări complexe precum cele cardiologice sau neurologice. De asemenea, permite examinări complexe precum angiografia, spectroscopie, difuzie. Are un câmp de vizualizare de 50 de centimetri, care este cel mai mare pentru acest tip de echipamente”, a precizat Bogdan Dinciu, Account Manager la General Electric.

În afară de investigațiile cardiologice, care reprezintă o premieră pe plaja explorărilor cu rezonanță magnetică din județul Vaslui, echipamentul ce va fi instalat la ProLife Bârlad, în luna martie, vine și în întâmpinarea a mii de femei care necesită, în cadrul unor terapii sau în scop paleativ, investigații ale sânului.

”RMN la sân este o metodă imagistică sigură, neinvazivă modernă, care nu presupune iradiere și care poate fi folosită în investigarea sânului, ca o metodă de diagnosticare complementară procedurilor uzuale principale cum ar fi mamografia și ecografia și care oferă informații suplimentare în foarte multe situații. Printre acestea, aș enumera: examinarea preventivă a pacientelor tinere cu risc de cancer mamar (istoric familial puternic de cancer mamar sau ovarian), în cazul suspiciunilor de ruptură a unui implant mamar, prezența unei scurgeri mamare suspecte, în cazul în care mamografia nu poate detecta un cancer de san, la pacientele unde exista suspiciunea de recidivă tumorală, în stadializarea tumorilor multiloculare etc.”, ne-a declarat Mihaela Nechita, manager al proiectului prin care au fost accesate fondurile europene de achiziționare a RMN-ului de la Bârlad.

Dan Dobrovolschi, reprezentantul ProLife, a precizat că valoarea exactă a investiției depășește un milion de euro, din care 700.000 de euro reprezintă valoarea echipamentului propriu-zis.

”Suntem fericiți să le dăm cetățenilor municipiului Bârlad, dar și celor din județ și din afara județului, vestea că ProLife le va sta la dispoziție și cu această posibilitate de investigații paraclinice. Este un moment important pentru noi. Drumul nu a fost deloc ușor, căci achiziționarea unui RMN de ultimă generație presupune muncă de echipă și eforturi de toate felurile. Mai întâi de toate, însă, înseamnă o dorință reală de a lua de pe umerii oamenilor povara drumurilor și a așteptărilor îndelungi la care sunt, uneori, condamnați, pentru a afla un diagnostic precis. Vreau să subliniez și eu, că accesul la aparatul RMN ce va fi instalat la Bârlad este gratuit pentru pacienții cu trimitere de la medic”, ne-a declarat Dan Dobrovolschi.

About Simona Vasile

x

Check Also

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU   Hotărât ...

ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

de Mihaela NICULESCU Două intervenții ...

Update! Accident cu șase victime la Sărățeni

Update: Accidentul produs în această ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: