Home / Administratie / Primăria Vaslui, criză de specialiști la Investiții

Primăria Vaslui, criză de specialiști la Investiții

Primăria Vaslui se confruntă cu o gravă criză de specialiști care să-și desfășoare activitatea în cadrul Biroului de Investiții. Din cele șase posturi scoase la concurs, doar un singur a fost ocupat, multe dintre acestea, cum ar fi cele de inginer de drumuri, instalații ori construcții civile, rămânând în continuare descoperite.

Criza forței de muncă de pe piața românească și, în special, de pe cea vasluiană, se face resimțită și la nivelul autorităților publice județene și locale, în ciuda creșterii semnificative a lefurile din acest sector. Una din instituțiile care resimte acest deficit de specialiști este Primăria Vaslui, cu mari probleme în cadrul unui sector care, în fapt, reprezintă coloana vertebrală în dezvoltarea unei comunități. Este vorba de Biroul de Investiții, cu un deficit mare de specialiști, în ciuda concursurilor organizate pentru ocuparea acestor posturi.

Am scos la concurs șase posturi și s-a ocupat doar unul singur. Volumul de muncă la nivelul acestui birou, a cărui șef a ieșit la pensie, este unul imens, cu mari responsabilități. La ora actuală, nu avem ingineri de drumuri, instalații, construcții civile și urbanism. Chiar dacă se spune că în sectorul bugetar s-au așezat lucrurile în urma creșterii salariilor, se pare că nu este chiar așa. Este o problemă generală a lipsei forței de muncă. Specialiștii preferă străinătatea și orașele mari în detrimentul comunităților mici”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Cele cinci posturi de ingineri specialiști rămase neocupate în cadrul Biroului Investiții vor fi scoase din nou la concurs la începutul anului viitor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: