Home / Administratie / Ședință de îndată pentru bani europeni – CL Vaslui a aprobat studiile de fezabilitate pentru mai multe investiții

Ședință de îndată pentru bani europeni – CL Vaslui a aprobat studiile de fezabilitate pentru mai multe investiții

de Dănuț CIOBANU

Vineri, 21 decembrie 2018, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Local Vaslui, în care au fost aprobate documentațiile tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate, pentru mai multe investiții. Este vorba despre patru proiecte din cele nouă, care vor fi finanțate prin intermediul Axei Prioritare 4 din cadrul POR 2014-2020. Municipiul Vaslui are o alocare financiară de 27 milioane de euro pentru cele nouă proiecte. Selecția proiectelor a fost realizată în prima jumătate a acestui an de Autoritatea Urbană.

Primul punct de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL) Vaslui a fost proiectul de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Proiectul are la bază o componentă referitoare la achiziționarea de mijloace de transport de călători ecologice și o componentă care vizează extinderea și modernizarea infrastructurii de transport local din municipiul Vaslui.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate. În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport vor fi montați 342 de stâlpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente. De asemenea, pe traseele de extindere a rutelor ecologice se vor amenaja trotuare pentru călători.

Un alt proiect pentru care a fost aprobată documentația tehnico-economică privește reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării (intersecția străzilor Republicii, Ștefan cel Mare și Traian), unde, în prezent, este un sens giratoriu cu o rază de 21 de metri. Astfel, va fi construit un pasaj pietonal care va avea patru portale de intrare/ieșire, executate la mijlocul dintre trecerile de pietoni existente. În pasajul pietonal vor fi amenajate grupuri sanitare, spații de utilitate publică, sistem de supraveghere video etc. Accesul în pasaj se va realiza cu scări clasice din beton armat, scări rulante și ascensoare, cu amenajări speciale pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Parcul Copou se extinde

Un alt proiect aprobat de CL Vaslui vizează reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar – Liceul «Ion Mincu». Potrivit documentației tehnico-economice, investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de construcție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

Un alt proiect aprobat de consilierii locali privește reconversia unui teren degradat din zona Copou în zonă verde și de agrement. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor construcții anterioare. Pentru implementarea proiectului, în cadrul ședinței de îndată a fost aprobată fișa spațiului verde pentru terenul degradat, document care este o condiție de eligibilitate în ceea ce privește obținerea finanțării europene.

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui investește în dezvoltare 180 milioane de lei, prin cele 17 proiecte PNDL 2

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, ...

Criza de pubele a blocat preluarea serviciului de salubritate în zonele Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU Preluarea de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: