Home / Administratie / Alianța Estului a ocolit municipiul Vaslui. “Îmi pare rău că nu am aderat, dar nu m-a întrebat nimeni nimic”, susține primarul Pavăl

Alianța Estului a ocolit municipiul Vaslui. “Îmi pare rău că nu am aderat, dar nu m-a întrebat nimeni nimic”, susține primarul Pavăl

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus în conferința de presă organizată la sfârșitul acestui an, că nu a fost invitat să adere la «Alianța Estului», organizație înființată de mai mulți primari din Moldova.

Luni, 17 decembrie 2018, șapte primari din patru patru județe din Moldova au semnat la Suceava contractul cadru de asociere «Moldova se dezvoltă». Printre primarii semnatari se numără edilii din Iași, Neamț, Botoșani și Suceava. Semnatarii contractului cadru au susținut că noua organizație este deschisă tuturor orașelor dornice să se alăture, iar demersul nu reprezintă o replică la Alianța Vestului, care a fost înființată recent de primarii din Timișoara, Arad, Cluj și Oradea.

“Îmi pare rău că nu am aderat la Alianța Estului. Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic. Ce era să fac, să ies în piață și să țip!? Eu știu că este o Agenție de Dezvoltare pentru Regiunea Nord-Est unde fac parte din consiliul de conducere. Avem la agenție fixate obiective, ce finanțări se fac pe diverse proiecte, ne-am asumat că susținem realizarea autostrăzii Târgu Mureș-Iași. Când am să mă întâlnesc cu colegii mei din celelalte orașe care fac parte din alianță am să le transmit salutări”, a spus Vasile Pavăl. 

Potrivit acordului cadru principalele motive pentru realizarea Asocierii “Moldova se dezvoltă” sunt lipsa unei strategii coerente de dezvoltare și de alocare a resurselor, în vederea diminuării decalajelor dintre Estul și Vestul țării, ținerea în izolare vizibilă cu consecințe deosebit de grave în ceea ce privește creșterea economică a regiunii, precum și depopularea accelerată a regiunii, prin migrația forței de muncă active.

De asemenea, în contractul cadru se mai arată că semnatarii doresc să inițieze proiecte regionale și locale ale localităților, pentru a contribui la dezvoltarea zonei Moldovei, în vederea reducerii decalajelor față de celelalte regiuni istorice ale țării. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

Update! Alertă alimentară! Carnea de curcan din Ungaria a ajuns și în județul Vaslui!

Update: Inspectorii sanitari veterinari au ...

Consilierul liberal Adrian Todireasa îi reproșează lui Dumitru Boroș că nu a știut să se impună la negocierile pentru împărțirea posturilor de conducere

Numărul deosebit de mic de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: