Home / Administratie / Primăria Vaslui a depus la Compania Națională de Investiții proiectul pentru construcția noului spitalul municipal

Primăria Vaslui a depus la Compania Națională de Investiții proiectul pentru construcția noului spitalul municipal

de Dănuț CIOBANU

Proiectul privind construcția unui spital în municipiul Vaslui a fost depus la Compania Națională de Investiții. Cele trei secții ale spitalului se vor construi pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, valoarea investiției fiind de 84.207.585 lei cu TVA. Noul spital va avea 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că proiectul privind construcția Spitalului nr. 2 a fost depus la Compania Națională de Investiții (CNI). Pe lângă finanțarea de la CNI, investiția va dispune de fonduri și de la bugetul local, Consiliul Județean (CJ) Vaslui și Ministerul Sănătății: „Am depus proiectul pentru obținerea finanțării. Investiția trebuie realizată cât mai repede, deoarece din anul 2020 acreditarea pentru actualul spital nu va mai fi valabilă, dacă nu demarăm lucrările la cele trei secții din cadrul unității spitalicești”.

Secțiile se vor construi pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Terenul este proprietatea CJ Vaslui, aparține Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui și se află în intravilanul municipiului Vaslui. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA, investiția urmând să fie eșalonată pe o perioadă de trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni. Practic, se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 metri pătrați și construcții anexe de 478,46 metri pătrați. De asemenea, proiectul prevede construcția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

În cursul lunii septembrie 2018, când în ședința Consiliului Local Vaslui a fost aprobat studiul de fezabilitate al proiectului, Vasile Pavăl a precizat că în anul 2014 autoritățile locale au parafat un parteneriat cu CJ Vaslui și s-a decis construirea unui spital municipal.

„Am convenit cu CJ să pornim acțiunea de modernizare a clădirilor de la Spitalul nr. 2. Cu abilitate, îndârjire, perseverență vom realiza obiectivul. Nu este un proiect simplu, ușor, dar nu ne vom abate de la el. Oamenii au nevoie să nu se mai deplaseze la Iași pentru probleme de sănătate. Cum la SJU Vaslui au început să vină specialiști, sunt convins că într-un spital nou putem asigura servicii de calitate”, a spus Vasile Pavăl.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Unsprezece rable ridicate! Alte sute zac pe străzile Bârladului!

Promptitudine… la pont! „Magazia” roșie ...

Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

Investiție de peste 14 milioane de lei, pentru extinderea Parcului Copou din municipiul Vaslui

În cursul zilei de ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: