Home / Sport / Vasluianul Dragoș Hanțaru, pe locul doi în topul golgheterilor Ligii Zimbrilor

Vasluianul Dragoș Hanțaru, pe locul doi în topul golgheterilor Ligii Zimbrilor

Vasluianul Dragoș Hanțaru are un sezon fantastic în Liga Zimbrilor, ocupând după 14 etape locul doi în clasamentul golgheterilor primului eșalon de handbal din România. Interul stânga legitimat la AHC Dunărea Călărași a marcat nu mai puțin de 84 de goluri, o medie de șase reușite pe meci. Îl surclasează doar Alexandru Csepreghi, de la Minaur Baia Mare, care a învins de 107 ori apărările adverse.

Completează podiumul Alexandru Asoltanei de la HC Buzău, singurul care se mai apropie de performanța vasluianului, cu 79 de goluri marcate. Niciun alt jucător nu a mai reușit să spargă până acum bariera celor 70 de goluri.

Hanțaru, în vârstă de doar 20 de ani, a fost format la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui de profesorii Liviu Gheorghiu și Sebastian Hagiu, sub îndrumarea lor reușind calificarea la Turneul Final pentru juniorii 4. În 2010 a venit transferul la Clubul Sportiv Știința Municipal Bacău, unde în cadrul junioratului a cucerit numeroase trofee și a reușit să adune prezențe internaționale. În primul an la formația băcăuană a luat aurul cu echipa de juniori 3, iar în 2011 a luat două medalii de argint cu echipa de juniori 2. Nici anul ce a urmat nu a venit cu mâna goală pentru Dragoș, care a luat aurul cu echipa de juniori 1. În 2015 vasluianul a reușit să obțină în calitate de căpitan titlul de campion balcanic la Balcaniada Tineretului din Bulgaria (Gabrovo).

Hanțaru a reușit un transfer foarte inspirat pentru viitorul său în 2018, când deși putea alege să evolueze în Liga Zimbrilor pentru CSM Bacău, a ales o nouă provocare. Bombardierul vasluian a fost decisiv prin golurile sale, care au urcat Dunărea Călărași pe locul trei în Liga Zimbrilor, la egalitate de puncte cu ocupanta locului doi și la doar patru puncte de fotoliul de lider. Echipa lui Dragoș Hanțaru a suferit doar două înfrângeri în 14 etape, reușind să învingă în 10 rânduri și să smulgă un punct de trei ori. Fosta sa echipă nu se descurcă atât de bine, băcăuanii fiind doar pe locul 10, cu un avans minim față de ocupanta locului 12. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: