Google+
Home » Social » Consumul de gaze din județ a crescut neprevăzut, pe fondul majorării salariilor din sistemul bugetar

Consumul de gaze din județ a crescut neprevăzut, pe fondul majorării salariilor din sistemul bugetar

Conducerea SC Gaz Est SA Vaslui, unul dintre furnizorii de gaze naturale din județul Vaslui, a anunțat că în primele luni ale sezonului rece s-a înregistrat o creștere a consumului de gaze cu aproximativ 10% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Directorul SC Gaz Est, Adrian Tighici, a afirmat că această creștere a consumului nu a fost luată în calcul, motiv pentru care lunile noiembrie și decembrie au fost destul de dificile.

“Am intrat în sezonul rece cu un anumit stoc de gaze, luând în calcul consumurile pe un istoric și pe un număr de clienți din portofoliu și s-a întâmplat acest fenomen. Ne-a fost și nouă foarte greu, ne-a trebui ceva timp până ne-am echilibrat. Zi de zi, luna noiembrie și jumătate din luna decembrie au fost ca un experiment”, a spus Adrian Tighici.

El a menționat că sporirea consumului s-a înregistrat în principal din cauza creșterii puterii de cumpărare, ceea ce a făcut ca populația să renunțe la a mai face economie în ceea ce privește consumul de gaze.

Potrivit conducerii Gaz Est, un alt motiv care a dus la creșterea consumului de gaze naturale a fost avalanșa de noi clienți, apărută mai ales pe fondul crizei de lemne pentru foc.

“Au fost foarte multe racordări la case. Anul acesta, numai în zona noastră s-au racordat peste 1.000 de abonați. (…) Consumul mare de gaze naturale a apărut și pe fondul crizei de material lemnos. E o statistică făcută la nivel național și prețul a crescut de la an la an. E foarte scump lemnul acum. Această situație a impus noi achiziții de gaze, societatea suplimentând cantitatea de gaze pentru lunile ianuarie, februarie și martie”, a precizat Tighici. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: