Home / Administratie / Decizia autorităților vasluiene în legătura cu plata taxei de salubritate, obligatorie, din acest an, pentru toți cetățenii județului

Decizia autorităților vasluiene în legătura cu plata taxei de salubritate, obligatorie, din acest an, pentru toți cetățenii județului

Din anul 2019, în municipiul Vaslui se va schimba modul de încasare a serviciului de salubritate. Astfel, tariful de salubrizare va fi înlocuit cu o taxă specială de salubritate, modificare ce survine ca urmare a implementării sistemului integrat de management al deșeurilor.

“Nu va mai fi tarif de salubrizare ca până acum. Proiectul pe deșeuri s-a finalizat, groapa de la Roșiești a intrat în funcțiune, iar județul Vaslui este împărțit în cinci zone în care vor activa noi operatori de salubritate. Municipiul Vaslui și 20 de comune din jur vor intra la un nou operator, care este SC Financiar Urban Pitești. Noul operator va prelua această activitate de la Goscom Vaslui. Punctele de plată le vom menține aceleași, pentru a nu bulversa cetățenii la început de an. Pe declarațiile de impunere privind taxele și impozitele locale, cetățenii vor mai vedea și taxa specială de salubritate, care intră în vigoare din anul 2019″, a spus Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui.

Pentru anul 2019, taxa specială de salubritate va rămâne la același nivel, de 9 lei/lună/persoană, cât era și tariful de salubrizare practicat de SC Goscom Vaslui.

Începând de luni, 23 iulie 2018, a fost deschis depozitul ecologic de la Roșiești. Serviciului public de management al deșeurilor a fost delegat firmei SC Romprest Energy SRL București, ofertant declarat câștigător în urma licitației pentru concesionarea gropii ecologice de la Roșiești și a stațiilor de transfer din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești.

Marți, 24 iulie 2018, au fost recepționate și cele patru stații de transfer de la Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești care au fost puse la dispoziția SC Romprest Energy SRL, pentru a fi utilizate. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: