Home / Justitie / Furtul de pe sȃrmă revine în trend la Bȃrlad, cu o nouă categorie de hoți: cei cu gusturi fine

Furtul de pe sȃrmă revine în trend la Bȃrlad, cu o nouă categorie de hoți: cei cu gusturi fine

de Mara GRIGORIU

Rufele întinse la uscat în exteriorul geamurilor, la parter și etajele inferioare, sunt o atracție pentru hoți chiar și în sezonul rece. Haine de toate mărimile, dar în special cele de firmă, le fac cu ochiul într-atȃt de mult unora dintre bȃrlădeni, încȃt nu se pot abține să nu le fure. Nici încălțămintea lăsată la aerisit pe pervaz nu scapă, iar mărcile celebre sunt preferatele celor “cu mȃnă lungă”.

I s-a întȃmplat recent unei femei care locuiește chiar în zona centrală a Bȃrladului, la blocurile din spatele Hotelului “Moldova”. Doamna a spălat hainele tuturor membrilor din familie, le-a întins pe sȃrma din fața ferestrei și mare i-a fost mirarea cȃnd a văzut că îmbrăcămintea ei proaspăt curățată lipsește.

Pățania, demnă de camera ascunsă, se repetă de ceva timp și în alte zone ale orașului, după cum povestesc internauții pe grupurile de socializare. Hoții s-au specializat în furturile de pe sȃrmă și folosesc tactici diferite, în funcție de cartier. Pe Bulevardul Epureanu, de exemplu, aceștia stau la pȃndă și nu pleacă niciodată cu toate hainele puse la uscat, ci numai cu obiectele vestimentare care li se par mai noi și care pot fi ulterior vȃndute. Pe de altă parte, pe Strada Vasile Pȃrvan, “atacul” e general, iar prada, totală.

În aceste condiții, gospodinele care locuiesc la parter și etajele I și II trebuie să fie mai vigilente ca oricȃnd atunci cȃnd își întind rufele pe uscătoarele din balconul neînfundat sau în exteriorul geamurilor, pentru că “febra” furturilor de haine curate i-a cuprins pe bȃrlădenii care vor să scoată bani de pe urma bunurilor altora.

Păgubiți sunt și domnii care își scot încălțările să se aerisească, pe pervaz. Unul dintre ei povestește că a fost prădat chiar în ajunul Crăciunului, de un Moș care n-a venit să-i dea, ci să-i ia.

Alți bȃrlădeni pățiți sunt furioși că nu văd echipajele de la Poliția Locală patrulȃnd inclusiv printre blocuri, ziua în amiaza mare sau la ore mici din noapte, fapt ce i-ar mai putea descuraja pe hoți să pună mȃna pe lucruri care nu le aparțin.

Cei cu simțul umorului le transmit hoților de haine curate să revină la locul faptei să primească de pomană și alte piese vestimentare, în completarea celor pe care le-au furat, iar alți internauți se bucură că hoții le-au lăsat pe sȃrmă măcar… cȃrligele.

Ne alăturăm și noi bȃrlădenilor care, fără a face haz de necazul altora, transmit un semnal de alarmă către administrația locală, pentru că astfel de întȃmplări nu au voie să se repete într-un oraș în care există Poliție Locală, iar angajații în uniforme sunt plătiți cu salarii deloc de neglijat.

Faptul că puțini dintre cetățenii păgubiți reclamă, în mod oficial, furturile de pe sȃrmă, nu ar trebui să fie deloc îmbucurător pentru Poliția Locală din Bȃrlad, dimpotrivă, asta arată lipsa de încredere pe care o au locuitorii orașului că hoții ar putea fi prinși, iar paguba, uneori de peste o mie de lei, recuperată.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: