Home / Invatamant / Ultimul drum pentru profesorul vasluian Mihai Ciomaga

Ultimul drum pentru profesorul vasluian Mihai Ciomaga

de Daniel MICU

Fulgi mari, lacrimi inghetate si flori, multe flori, l-au condus pe ultimul drum pe domnul profesor Ciomaga. In dangat de clopot trist și rugaciuni s-a rezumat pe coli de suflet o viata de om simplu, modest si curat. Un dascal dedicat, un familist, prieten bun si un om de o rara calitate sufleteasca, Mihai Ciomaga a plecat la îngeri, sa ii învețe si pe ei tainele matematicii.

O viata a socotit, a inmultit, a impartit, a deschis minti si a modelat caractere. Cei carora le-a fost profesor de matematica, l-au plans si i-au multumit pentru tot ce i-a invatat, pentru rabdare si maiestria didactica. Cei carora le-a fost familie, prieten, vecin sau coleg, le-a sfasiat inima, la greaua despărțire, dar le-a insuflat puterea de a-i pastra amintirea vie, ca o faclie in miez de noaptea.

Cu totii si-au luat ramas bun de la Mihai Ciomaga. A fost o zi trista, rece, de liniste si aducere aminte. A nins pe parcursul slujbei tinuta, ieri, la Biserica “Sfintii Petru si Pavel” din municipiul Vaslui, iar cei care l-au cunoscut, l-au apreciat sau l-au iubit i-au stat la capatai. O mare de suflete, ingenunchiata de plecarea de pe aceasta lume a unui om cum rar intalnesti si reunita acum in rugaciune.

“E dureros! Pentru familie, pentru noi toti. Domnul profesor ne-a fost coleg o viata. Dar ne-a fost si prieten, si sfatuitor, si sprijin si motiv de bucurie. Dumnezeu are planurile sale si probabil avea nevoie de un dascal bun pentru ingeri! Intr-o zi, cu totii plecam, iar momentele acestea sunt grele pentru cei ce raman. Dumnzeu sa dea putere familiei si sa il aseze pe domnul profesor la dreapta sa!”, a spus o colega.

Biserica a fost neîncăpătoare pentru cei ce au dorit sa fie alaturi de familie greu incercata, iar predica protopopului Adrian Chirvasa a fost una emotionanta. Preotul a vorbit despre lectiile predate de Mihai Ciomaga la catedra, dar si in afara ei. A multumit familiei sale pentru apropierea de Dumnezeu si i-a incurajat pe toti sa fie puternici si sa ii pastreze memoria vie. Si colegii au tinut discursuri emotionante si i-au multumit pentru onoarea de a le fi model de viață.

About Simona Vasile

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: