Home / Invatamant / Ultimul drum pentru profesorul vasluian Mihai Ciomaga

Ultimul drum pentru profesorul vasluian Mihai Ciomaga

de Daniel MICU

Fulgi mari, lacrimi inghetate si flori, multe flori, l-au condus pe ultimul drum pe domnul profesor Ciomaga. In dangat de clopot trist și rugaciuni s-a rezumat pe coli de suflet o viata de om simplu, modest si curat. Un dascal dedicat, un familist, prieten bun si un om de o rara calitate sufleteasca, Mihai Ciomaga a plecat la îngeri, sa ii învețe si pe ei tainele matematicii.

O viata a socotit, a inmultit, a impartit, a deschis minti si a modelat caractere. Cei carora le-a fost profesor de matematica, l-au plans si i-au multumit pentru tot ce i-a invatat, pentru rabdare si maiestria didactica. Cei carora le-a fost familie, prieten, vecin sau coleg, le-a sfasiat inima, la greaua despărțire, dar le-a insuflat puterea de a-i pastra amintirea vie, ca o faclie in miez de noaptea.

Cu totii si-au luat ramas bun de la Mihai Ciomaga. A fost o zi trista, rece, de liniste si aducere aminte. A nins pe parcursul slujbei tinuta, ieri, la Biserica “Sfintii Petru si Pavel” din municipiul Vaslui, iar cei care l-au cunoscut, l-au apreciat sau l-au iubit i-au stat la capatai. O mare de suflete, ingenunchiata de plecarea de pe aceasta lume a unui om cum rar intalnesti si reunita acum in rugaciune.

“E dureros! Pentru familie, pentru noi toti. Domnul profesor ne-a fost coleg o viata. Dar ne-a fost si prieten, si sfatuitor, si sprijin si motiv de bucurie. Dumnezeu are planurile sale si probabil avea nevoie de un dascal bun pentru ingeri! Intr-o zi, cu totii plecam, iar momentele acestea sunt grele pentru cei ce raman. Dumnzeu sa dea putere familiei si sa il aseze pe domnul profesor la dreapta sa!”, a spus o colega.

Biserica a fost neîncăpătoare pentru cei ce au dorit sa fie alaturi de familie greu incercata, iar predica protopopului Adrian Chirvasa a fost una emotionanta. Preotul a vorbit despre lectiile predate de Mihai Ciomaga la catedra, dar si in afara ei. A multumit familiei sale pentru apropierea de Dumnezeu si i-a incurajat pe toti sa fie puternici si sa ii pastreze memoria vie. Si colegii au tinut discursuri emotionante si i-au multumit pentru onoarea de a le fi model de viață.

About Simona Vasile

x

Check Also

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

Zeci de mii de elevi din județ vor veni îmbrăcați la școală cu ia românească pentru a marca 1 Decembrie

Zeci de mii de elevi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: