Home / Administratie / Două mari investiții în vizorul Primăriei Vaslui

Două mari investiții în vizorul Primăriei Vaslui

Primarul Vasile Pavăl are în vizor, pentru anul 2019, demararea procedurilor în vederea realizării a două investiții extrem de importante, nu doar pentru pentru orașul pe care îl păstorește, ci și pentru alte regiuni ale județului. Este vorba despre regularizarea râului Delea și varianta rutieră ocolitoare pe direcția Bârlad – Iași. Chiar dacă realizarea celor două obiective nu depinde de autoritățile locale, municipalitatea este decisă să promoveze cele două investiții.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că cele două proiecte sunt, în prezent, în diferite stadii de realizare: ”Sper să nu plec de la primărie până nu începe regularizarea râului Delea. Am scris până acum șapte scrisori la Ministerul Apelor pentru această investiție. Anul viitor vrem ca licitația pentru acest proiect să fie analizată. Cât privește varianta ocolitoare Bârlad – Iași a fost realizată licitația pentru proiectare. Ne dorim ca în anul viitor, împreună cu reprezentanții Direcției Regionale Iași, să mergem pe teren să schițăm traseul, să vedem care este natura proprietății terenului etc. Aceste două investiții nu depind de mine, dar le am în atenție pentru anul 2019. Dacă nu se vor face este și vina mea”, a spus Vasile Pavăl.

Cât privește atragerea de noi investiții în anul 2019, Primăria Vaslui se bazează mai mult pe între prinzătorii locali.

”Vasluiul are un volum foarte mare de proiecte de dezvoltare. Am avut în ultima perioadă discuții cu oameni de afaceri, directori de firme și le-am spus că în următoarele luni volumul de lucru îi va necăji, vor fi blocate unele străzi, se va crea un anumit disconfort etc. Cât privește alți investitori cu alte investiții aceștia nu vin, din păcate, spre Vaslui. În schimb, Primăria Vaslui a eliberat mai multe autorizații de modernizare a unor clădiri în care își desfășoară activitatea societăți comerciale”, a mai spus Vasile Pavăl. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Aquavas Vaslui lansează săptămâna viitoare a patra licitație pentru proiectul de apă și canal din Bârlad

de Dănuț CIOBANU SC Aquavas ...

Consilierii din CL Vaslui propun reducerea impozitelor și taxelor locale

de Dănuț CIOBANU Consilierii opoziției ...

„Bârlad Fest”, respins din nou de consilieri, din motive electorale

Consilierii locali au spus încă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: