Home / Administratie / Locuințe sociale pentru tinerii municipiului Vaslui

Locuințe sociale pentru tinerii municipiului Vaslui

Una din direcțiile de acțiune a Primăriei Vaslui pentru acest an este realizarea mai multor locuințe sociale. Pe lângă construcția unui număr de 20 de locuințe sociale se are în vedere și demararea prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) a unui imobil cu 40 de apartamente în Zona Industrială. În zona unde se va face blocul ANL, Primăria Vaslui va suporta din bugetul local execuția utilităților aferente construcției, precum și a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie termică și electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi).

Unul din efectele pozitive pe care îl va avea construcția de locuințe este atragerea și stabilirea tinerilor în municipiul Vaslui, evitând astfel migrația spre alte orașe. În funcție de suprafața construită, costurile unor investiții similare au fost cuprinse între 1.684.040 lei (blocul ANL de pe strada Traian) și 4.533.484 lei (blocul ANL de pe strada Metalurgiei).

În prezent, sunt înregistrate la Primăria Vaslui peste 200 de cereri pentru închirierea unei locuințe, solicitări care nu pot fi onorate din spațiul locativ existent. Cererile de locuințe sociale vin din partea unor familii care au pierdut apartamentele în urma executărilor silite, persoane care stau cu chirie, familii care locuiesc în case revendicate de foștii proprietari, persoane care au divorțat etc.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Contribuția lunară pentru contractele de asigurare la sistemul de pensii a crescut la 558 lei

de Dănuț CIOBANU  Contractele de asigurare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: