Home / Social / Aproape 30 de intervenții ale pompierilor vasluieni în doar trei zile

Aproape 30 de intervenții ale pompierilor vasluieni în doar trei zile

În perioada 04 – 06 ianuarie 2019 pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit la 26 misiuni.

Pompierii au fost solicitați la șase intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Alte 19 intervenții au fost ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Pompierii au mai avut o misiune de deblocare a unei uși, duminică, la Bârlad.

Un echipaj de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Huși, a intervenit vineri pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Huși. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la nivelul trecerii coșului de fum al sobei la nivelul podului. Au ars doi metri pătrați de tavan din lemn, fiind salvată locuința cu anexele aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de elementele combustibile.

În aceeași zi, un echipaj de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Huși a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Urlați, comuna Dimitrie Cantemir. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la nivelul podului, în zona trecerii coșului de fum al sobei. Urmare a incendiului au ars cinci metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală din lemn, aproximativ doi metri pătrați tavan din lemn, îmbrăcat cu lambriu din policrorură de vinil (PVC) și au fost degradate grinzile tavanului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de elementele combustibile.

Tot vineri, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Bălteni Vale, comuna Bălteni. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la nivelul podului, în zona trecerii coșului de fum al sobei. Urmare a incendiului au ars doi metri pătrați de acoperiș, din țiglă, pe astereală din lemn. Pentru stingerea ultimului focar de incendiu a fost necesară dislocarea fumoarelor sobei și a hornului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost sisteme de încălzire defecte (sobă defectă).

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad au intervenit sâmbătă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Băltățeni, comuna Băcani. Din primele informatii oferite de către apelant, incendiul se manifesta la o anexa cu destinația centrală termică pe lemne, care era alipită de casa de locuit, iar în interiorul locuinței nu sunt surprinse persoane. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacară deschisă la întreaga anexă a centralei termice (confecționată din placă de material lemnos presat – OSB) cu pericol de propagare la casa de locuit. Incendiul a distrus circa 80 metri pătrați izolație termică din polistiren de pe fatada laterală a casei, camera centralei termice, aproximativ trei metri cubi lemne de foc, 14 metri pătrați OSB, 16 metri pătrați acoperiș pe structura din lemn și învelitoare din tabla, 4 ferestre, o ușă, 11 metri bagdadie din PVC, sau degradat 6 metri pătrați din acoperisul casei (o vila cu parter, etaj si mansardă). Intervenția promptă a pompierilor militari a condus la salvarea întregii locuințe cu toate bunurile din interior. În urma incendiului nu au existat victime, împrejurarea determinantă a fost un coș de fum neprotejat termic față de elementele combustibile ale acoperișului.

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad a intervenit duminică pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la un accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme, fără persoane blocate în interiorul acestora, în dreptul localității Mărășești, comuna Puiești, județul Vaslui. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane; acestea au fost transportate la CPU Bârlad de către SAJ Vaslui, substația Bârlad.

În aceeași zi, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o casă, în localitatea Simila, comuna Zorleni. Urmare a incendiului au ars doi metri pătrați de acoperiș pe astereală din lemn, fiind salvată locuința cu cele cinci camere și anexele aferente proprietății. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum neprotejat termic față de elementele combustibile. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: