Home / Sport / Sezonul bun al atacantului vasluian Mihai Voduț în Liga 1 i-a mărit considerabil cota

Sezonul bun al atacantului vasluian Mihai Voduț în Liga 1 i-a mărit considerabil cota

Vasluianului Mihai Voduț îi merge foarte bine la Viitorul Constanța, lucru care i-a făcut pe specialiștii de la transfermarkt.com să îi mărească acestuia cota de piață. Acesta a ajuns să valoreze 450.000 de euro, cu doar 50.000 mai puțin față de cea mai bună cotă a sa, din 2016, când avea 21 de ani. Născut pe 28 iulie 1994, Voduț are în prezent doar 24 de ani, motiv pentru care continuarea formei bune arătate în acest sezon, dar și în sezonul trecut, va duce cu siguranță la un nou record.

Așteptăm momentul în care fotbalistul Mihai Voduț va face pasul spre Echipa Națională de Seniori, sperăm cât mai curând. Vasluianul este fost international de tineret, cu trei selecții și un gol pentru România U19 și două meciuri jucate la U21. Are 123 de partide în competiții de top de fotbal din România, cu 6.865 de minute jucate. A marcat 31 de goluri și a reusit 12 pase de gol.

Atacantul a fost inițiat în tainele fotbalului de profesorul Gabriel Iordache, la Liceul cu Program Sportiv Vaslui. A plecat apoi la Școala de Fotbal “Gică Popescu” și a debutat în Liga a II-a pentru FC Chindia Târgoviște, echipă preluată de Popescu și cu care Voduț a reușit promovarea încă din primul sezon. Sezonul 2014/2015 a fost primul cu adevărat reușit pentru Mihai Voduț, care a profitat de șansele primite după transferul la FC Voluntari și a reușit să marcheze 11 goluri în 27 de partide. Acesta a reușit astfel să își crească cota de la 250.000 la 400.000 de euro. Cu ajutorul sezonului bun făcut de vasluian formația sa a promovat în Liga 1. În sezonul 2015/2016 vasluianul nu a mai avut aceeași forță ofensivă, primind însă și mai puține minute pentru a-și demonstra valoarea. A reușit să marcheze totuși de șase ori și să își ajute echipa în multe alte rânduri prin pase utile, de trei ori reușind să paseze decisiv. Prestațiile bune în cea mai importantă competiție fotbalistică din România a produs mărirea cotei sale fotbalistice la 500.000 de euro. Sezonul 2016 – 2017 a dus la prăbușirea cotei sale, datorate faptului că nu prea a fost lăsat pe teren. În acel sezon a prins doar 792 de minute, reușind în 17 partide să marcheze un gol și să dea trei pase de gol. Cota sa s-a prăbușit astfel la 150.000 de euro în iunie. În următorul sezon Voduț a reușit să marcheze de patru ori și să dea două pase decisive, motiv pentru care cota lui a avut o ușoară creștere, de 100.000 de euro. Acesta și-ar fi putut ajuta mai mult echipa însă din luna septembrie, când a intrat în conflict cu conducerea lui FC Voluntari, pentru că nu a vrut să semneze prelungirea contractului, nu a fost pedepsit cu banca de rezerve. Sezonul a fost însă unul reușit pentru acesta, pentru că i-a adus primele trofee din cariera de fotbalist profesionist, Cupa României și Super Cupa României. Evoluțiile bune i-au adus și transferul la Viitorul Constanța, chiar echipa pe care a învins-o pentru a cuceri Super Cupa.

Dacă atunci când a semnat cu FC Viitorul Voduț avea o cotă de doar 250.000 de euro turul de campionat a fost suficient pentru ca acesta aproape să își dubleze valoarea. Dar I-a adus acestuia și prima sa prezență într-o competiție internațională pentru cluburi, fiind pe teren în returul cu RFCU Luxemburg, din turul doi al Europa League. În sezonul 2018/2019 acesta a fost foarte eficient raportat la minutele petrecute pe teren. Acesta a prins doar 653 de minute, însă a marcat două goluri și a dat patru pase de gol. Cea mai bună dovadă a calității sale fotbalistice este prestația sa din partida cu CFR Cluj, liderul Ligii 1, când a reușit un gol și o pasă de gol împotriva unor fotbaliști redutabili. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: