Google+
Home » Administratie » Va avea Bârladul un nou viceprimar?

Va avea Bârladul un nou viceprimar?

de Simona MIHĂILĂ

Va avea Bârladul un nou viceprimar? Acesta a fost prima întrebare pe care și-au pus-o cei mai mulți bârlădeni după ce viceprimărița orașului, Roxana Miron Feraru, a devenit mamă, în urmă cu două săptămâni.

Va renunța viceprimărița la mandat pentru a se dedica creșterii copilului? Se va întoarce după trei luni? Sau după șase luni? Cine va prelua atribuțiile cât timp va lipsi și, mai ales, dacă vom asista la încă o piesă de teatru ieftin oferită opiniei publice de către liberalii din Consiliul Local. Bârlădenii s-au întrebat, în special pe rețelele de socializare, dacă PNL este dispus să-i trădeze încă o dată pe cetățenii care l-au creditat cu încredere la scrutinul electoral din 2016 și să pună iarăși pe taca PSD funcția de viceprimar, în cazul în care Roxana Miron Feraru va renunța la mandat.

Răspunsul nu-l vom afla, întrucât nu se va pune problema alegerii unui nou viceprimar. Viceprimărița orașului a luat hotărârea de a renunța la concediul de creștere a copilului și își va relua responsabilitățile funcției imediat după terminarea perioadei de concediu medical de trei luni, prevăzută de lege.

”Voi reveni la serviciu din luna martie. Decizia a fost luată cu mult înainte de a naște și cum, mulțumesc lui Dumnezeu, copilul este foarte bine, voi putea reveni imediat”, a declarat, pentru Est News, viceprimărița orașului.

Pariurile internauților pe tema jocurilor de culise PNL-PSD, în cazul în care Roxana Miron Feraru ar fi renunțat la mandat, au legătură cu mascarada la

Boroș și ”trădătorul” Toporaș

care au asistat imediat după alegerile locale din 2016, când liberalii și-au trădat electoratul oferindu-le social-democraților funcția de viceprimar. Nu mai este niciun secret că cel desemnat de PNL să fie ”trădător” a fost consilierul Cezar Toporaș.

La fel de mizerabilă va rămâne în istoria politicii bârlădene și pagina scrisă de primarul liberal Dumitru Boroș care, imediat după așa-zisa trădare a lui Toporaș a pozat în fața ziariștilor ca fiind ”devastat” că viceprimar ”a ieșit” omul PSD-ului. Au urmat declarații pline de ”revoltă” cum că Toporaș va fi exclus din partid pentru această ”neașteptată” trădare, mimându-se chiar și o ședință de partid în care gestul lui Toporaș a fost aspru condamnat. După aproape trei ani de atunci, consilierul ”trădător” e bine-merci cu drepturi depline în PNL, între el și Boroș (cel care striga pe toate dealurile în campania electorală ”Adio, sărăcie! Adio, PSD”) existând și acum aceeași minunată prietenie. Nici vorbă de excludere, subiectul fiind ignorat cu desăvârșire, din acel moment, de toți decidenții din organizația locală și județeană a PNL. Dacă electoratul va uita cum a fost tras pe sfoară ”cu mâna pe Biblie”, vom vedea la alegerile locale de anul viitor.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: