Home / Sport / Doi rugbysti barlădeni participă la primul stagiu de pregătire din acest an al Echipei Naționale de Seniori

Doi rugbysti barlădeni participă la primul stagiu de pregătire din acest an al Echipei Naționale de Seniori

Rugbyștii barlădeni Cristi Chirică și Alexandru Bucur, ambii legitimati la CSM Știința Baia Mare, fac parte din lotul de 23 de sportivi convocați de Federația Romană de Rugby pentru un cantonament de pregătire fizică în vederea debutului în Rugby Europe Internațional Championship 2019. Stagiul va avea loc între 13 și 18 ianuarie, la Snagov.

Alexandru Bucur

România va debuta în REIC 2019 pe data de 9 februarie, când rugbyștii barlădeni urmează să dea piept cu campioana en-titre, Georgia. Meciul va avea loc pe Cluj Arena, la Cluj, cu începere de la ora 14:00 și va fi transmis de Telekom Sport.

La acest stagiu au fost convocați numai jucătorii din campionatul intern, mai puțin cei de la Timișoara Saracens, echipă care evoluează în Challenge Cup și care va susține pe 11 și 18 ianuarie ultimele două meciuri din Grupă 1. Excepție face Cătălin Fercu, care se alătură Stejarilor, acesta nefăcând deplasarea cu sarazinii din Banat din cauza problemelor pe care le are legate de zborul cu avionul. Reunirea lotului va avea loc duminică, 13 ianuarie, la sediul Federației din Bulevardul Mărăști, nr. 18-20, ora 10:00.

Au fost convocați 12 înaintași și 11 jucători de treisferturi, provenind de la patru cluburi: CSM București, CSA Steaua, CSM Știința Baia Mare și SCM Timișoara. Pentru acest stagiu de pregătirea jucătorilor se va ocupă Danie de Villiers – antrenor, James de Lacey – preparator fizic, Vlad Ilie – doctor și Marius Todosi – kinetoterapeut.

Jucătorii convocați pentru acest stagiu:

Pilieri: Alexandru Savin (CSM București), Petru Tamba (CSA Steaua), Constantin Pristăvită (CSM Știința Baia Mare), Alex Gordas (CSM București)

Taloneuri: Florin Bardasu (CSM București), Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare),

Linia a II-a: Marian Drenceanu, Andrei Iurea (CSM Știința Baia Mare)

Linia a III-a: Damian Strătilă (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM București), Kamil Sobota (CSM București), Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare)

Mijlocași la grămadă: Florin Surugiu (CSA Steaua), Valentin Calafeteanu (CSM București)

Mijlocași la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Aripi: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Eduard Bencea (CSA Steaua), Nicolas Onutu (CSM București)

Centri: Florin Vlaicu (CSM București), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), Tangimana Fonovai (CSM București)

Fundaș: Cătălin Fercu (SCM Timișoara)(G.P).

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

Bârladul a purtat noroc echipei CSM Știința Baia Mare, noua campioană a României la rugby

Finala SuperLigii CEC Bank la ...

Bârladul găzduiește finalele SuperLigii CEC Bank, în premieră. Bârlădenii vor putea urmări meciul de retragere al campionului Ovidiu Tonița

de Mihaela NICULESCU Bârladul va ...

%d blogeri au apreciat: