Google+
Home » Justitie » Filtre ale polițiștilor în județ pentru depistarea celor care conduc băuți

Filtre ale polițiștilor în județ pentru depistarea celor care conduc băuți

Polițiștii rutieri au desfășurat ieri, la nivel județean, mai multe activități pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație cauzate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice .

În intervalul orar 05.00 – 09.00, aceștia au acționat cu scopul de a depista, identifica și trage la răspundere atât conducătorii auto care conduc autovehicule pe drumurile publice, după ce au consumat băuturi alcoolice, dar și pe ceilalți care încalcă legislația rutieră în vigoare.

Efectivele participante la această acțiune au fost prezente în următoarele intersecții: DJ 245E cu DN24 (Deleni); DJ 245A cu DN24 (Lipovăț); DJ247 cu DN15D (Ștefan cel Mare); DJ 245L cu DN24 (Costești); DJ 248 cu DN15D (Buhăiești), fiind testați cu aparatul etilotest 174 de conducători auto. În consecință, polițiștii au aplicat șapte sancțiuni la regimul circulației rutiere, cu o valoare totală de 5. 745 lei, și au reținut cinci permise de conducere.

Polițiștii reamintesc vasluienilor faptul că dacă se urcă la volan după ce au consumat alcool va scădea capacitatea lor de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: