Home / Politic / Liberalii excluși din partid acuză: ”În PNL Vaslui funcționează doar legea pumnului în gură. Am fost dați afară golănește”

Liberalii excluși din partid acuză: ”În PNL Vaslui funcționează doar legea pumnului în gură. Am fost dați afară golănește”

Scandal după scandal, la PNL Vaslui. O parte din membrii importanți din PNL, precum primarul de Șuletea, Robert Ciprian Tamaș, și consilierul județean Dan Liviu Cain, de altfel și vicepreședinte al Organizației Județene, îi acuză pe cei din conducerea partidului că au făcut ”golănește” excluderile lor din PNL, cu încălcare statutului partidului, motiv pentru care vor contesta deciziile la Curtea de Arbitraj de la nivel central. Totodată, cei excluși, alături de alți primari PNL și membri cu state vechi, susțin că în organizația județeană liberală funcționează doar ”legea pumnului în gură”, liderul Nelu Tătaru fiind acuzat de ”tiranie”.

Se ascut din ce în ce mai mult săbiile în PNL, după excluderile din partid, de la sfârșitul săptămânii trecute, a unor membri marcanți. Aceștia din urmă, precum primarul de Șuletea, Robert Ciprian Tamaș, și consilierul județean Dan Liviu Cain, au organizat o conferință de presă, cu un banner al PNL-ului în fundal, pentru a explica situația tensionată și anormală din interiorul organizației județene de partid. Celor excluși li s-au alăturat o serie de primari, cum ar fi Ionuț Ghiur, de la Vinderei, și Nixon Ibănescu, de la Gherghești, precum și membri cu state vechi în PNL. Principala țintă a atacurilor a fost liderul Nelu Tătaru, acuzat de ”tiranie” și că aseamănă organizația de partid cu un corp omenesc din care ”eu tai, scot, dar ce pun în loc? Până se vindecă, durează, dar cicatricea tot rămâne”.

În deschiderea conferinței, atât Tamaș cât și Cain au explicat detaliat motivele pentru care au fost excluși din partid, printre care luările de poziții în timpul ședințelor legate de anumite aspecte considerate anormale. Un exemplu în acest sens a fost cel al consilierului local liberal Cezar Toporaș, de la Bârlad, care a votat pentru alegerea Roxanei Feraru (PSD) în funcția de viceprimar al orașului. ”Atunci a fost un scandal monstru, când i-am cerut lui Nelu Tătaru și Biroului Politic Județean explicații legate de votul lui Toporaș. Primarul Boroș m-a trimis la Murgeni. De aici a plecat antipatia împotriva mea”, a declarat Dan Cain.

La rândul său, primarul Ciprian Tamaș l-a atacat pe liderul PNL după excluderea sa și a altor colegi din PNL: ”Am fost dați afară golănește. Multe birouri locale ale partidului au fost desființate ilegal de la BPJ. Le voi face și plângeri penale pentru că m-au acuzat că mi-am însușit banii din cotizații. Sumele au fost predate, pe bază de borderou, doamnei Polak, iar în acest sens am documente”.

Deși încă membru de partid, primarul Nixon Ibănescu spune că organizația de partid și liderul acesteia nu l-au ajutat cu nimic: ”Eu m-am scos primar, nu PNL. Pe mine nu m-au ajutat cu nimic. Și-au bătut joc de mine. Foarte urât din partea lor. Îmi este greață. Am fost la PSD și am vorbit cu președintele Buzatu să-mi dea voturile în Consiliul Local pentru a trece proiectele de dezvoltare a comunei, nu mai puțin de 16 la număr”.

La fel de vehement a fost și primarul de la Vinderei, Ionuț Ghiur, care prevede un viitor dezastruos pentru Organizația Județeană PNL Vaslui: ”Peste 50% din organizațiile locale ale partidului sunt ca și inexistente. Nu avem nimic construit. Din ce am discutat cu ai mei colegi din partid, toți dezaprobă modul în care este condusă organizația. Nimeni nu a crezut că se ajunge ca dreptul la opinie să fie oprimat. Le-am spus lui Nelu Tătaru și lui Orban că procedează ca Dragnea, noaptea ca hoții. PNL va lua un scor foarte prost, chiar dacă în sondaje se spune că a trecut peste PSD… Păcat, pentru că PNL putea să devină o organizație puternică pe fondul a ceea ce se întâmplă în PSD. Eu sper să se revină asupra excluderilor”.

Primarul de la Vinderei a venit și cu solicitarea ca Nelu Tătaru să-și dea demisia de onoare, mai ales că ”oricum, după alegerile europarlamentare, va fi demis”.

Liderul PNL Vaslui a mai fost acuzat că membrii BPJ nu sunt lăsați să-și exprime opiniile în cadrul ședințelor care toate se desfășoară după același tipar, cu ordinea de zi ”organizatorice și diverse”, și în care se fac doar excluderi și se întreabă de plata cotizațiilor.

Contestatarii lui Tătaru au susținut în conferința de presă că situația a fost adusă la cunoștință și liderului Ludovic Orban, care, însă, ”așteaptă rezultatele de la alegerile europarlamentare pentru a lua o decizie” pe motiv că organizația de la Vaslui ”nu-l interesează pentru că este una slabă”.

Organizația județeană a PNL este măcinată de scandaluri în ultimii ani. Neînțelegerile dintre conducere și membri sunt de o amploare neîntâlnită vreodată la PNL Vaslui. Nelu Tătaru – președintele organizației, Dumitru Boroș (vicepreședinte și primar al Bârladului) & Co nu au reușit (fiind acuzați și că nu au încercat) să dialogheze civilizat și să aducă armonia în partid. Toate aceste tensiuni au dus partidul la ”performanța” de a pierde singurul parlamentar liberal al acestei legislaturi, pe Daniel Olteanu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluienii mai au 7 zile la dispoziție să se înscrie pentru a vota la prezidențiale în străinătate

Cei care nu se vor ...

Mesajul exasperat al USR Bârlad în legătură cu străzile orașului: ”Primăria peticește drumurile continuu, fără nicio strategie”

Încercările disperate ale conducerii Primăriei ...

(Facsimil) PSD Bârlad a făcut anunțul oficial: șoseaua de centură a Bârladului intră în linie dreaptă

Așa cum am anunțat în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: