Home / Administratie / Construcția centurii Bârladului va începe în toamna acestui an, promit constructorii

Construcția centurii Bârladului va începe în toamna acestui an, promit constructorii

Lucrările la cea mai importantă investiție ce vizează municipiul Bârlad, centura ocolitoare a orașului, va începe, potrivit reprezentanților asocierii de firme care a câștigat licitația, în toamna acestui an. În prezent, se lucrează la realizarea proiectului, exproprieri și deminarea terenului pe care urmează să fie realizată investiția.

Asocierea de firme care a câștigat licitația de proiectare și execuție a șoselei de centură a municipiului Bârlad se află în graficul stabilit la semnarea contractului în luna octombrie a anului trecut. La această dată, consorțiul lucrează la întocmirea proiectului, care are ca termen de realizare opt luni de la parafarea contractului cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România.

Suntem în graficul convenit la semnarea contractului astfel încât, în prezent, am trecut deja la etapa de deminare a terenului pe care urmează să fie realizată centura. Sperăm ca, în toamna acestui an, să începem efectiv lucrările de realizare propriu-zisă a construcției șoselei”, ne-au declarat reprezentanții consorțiului câștigător al licitației de atribuire a lucrărilor de execuției a șoselei de centură a municipiului Bârlad.

Șoseaua de centură a Bârladului va avea o lungime de 11,2 km și o lățime a platformei de 10 metri și va fi construită prin estul orașului, mai precis paralel cu linia de cale ferată. De-a lungul acesteia, se vor construi patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. Durata de execuție a întregii lucrări este, conform contractului, de doi ani și jumătate, perioadă în care intră și proiectarea de opt luni. Cu alte cuvinte, dacă se vor respecta termenii prevăzuți în contract, panglica inaugurală ar trebui tăiată în primăvara lui 2021. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Investiții ample la Gârceni

Se asfaltează străzile, se modernizează ...

Eveniment dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Județean Vaslui

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” ...

Concertul-surpriză oferit bârlădenilor de Muzeul „Vasile Pârvan”, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Muzeul „Vasile Pârvan” oferă publicului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: