Google+
Home » Administratie » Nu-l deranjați la masă pe purtătorul de cuvânt al lui Boroș! A devenit bugetar cu alcool la bord, și trebuie respectat pentru asta!

Nu-l deranjați la masă pe purtătorul de cuvânt al lui Boroș! A devenit bugetar cu alcool la bord, și trebuie respectat pentru asta!

de Simona MIHĂILĂ

Purtătorul de cuvânt al primarului Dumitru Boroș este mai presus de orice purtător de cuvânt al oricărei instituții publice din județ. În timp ce  la Prefectura Vaslui, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Primăria Vaslui, la spitalele din județ și chiar la Parchet, purtătorii de cuvânt au înțeles că nevoia de informare a populației nu se poate plia pe propriul lor program și răspund la telefon, cu răbdare și eleganță, la orice oră din zi și din noapte, Adrian Arnăutu ține să le arate jurnaliștilor, foștii lui colegi de breaslă, că el s-a ajuns și ei, nu!

Stimabilul fost ziarist, care a muncit mult, încă din campania electorală a primarului Dumitru Boroș, pentru postul călduț în care stă cocoțat în prezent și pentru care a făcut nenumărate plecăciuni, a uitat de unde a plecat și nu suportă să fie deranjat de foștii colegi în afara ”orelor de program”.

Am făcut imprudența de a-l inoportuna cu un telefon ieri, la orele 17.00, pentru a-i cere o informație de mare interes pentru cetățenii Bârladului.

”Stau la masă acum, Simona! Programul meu e de la 8.00 la 16.00!” – a fost replica nervos strigată a lui Arnăutu, la doar o oră după ce terminase ”programul”.

O replică pe care niciun alt purtător de cuvânt nu a avut neobrăzarea să o dea ziariștilor, dintr-un bun-simț de care Adrian Arnăutu este străin. Și nu era prima oară când Arnăutu abuza. Am sperat că apreciază larghețea limitelor pe care i le-am dat cadou, din omenie și colegialitate.

Dar Arnăutu nu a înțeles nici omenia și nici colegialitatea. Cu atât mai puțin bunul-simț de care nu s-a contaminat de la jurnaliștii care i-au pus pixul în mână, în urmă cu aproximativ 15 ani. Atunci când a pășit pragul redacției ziarului Obiectiv pentru a cere un post de vânzător la chioșcul de ziare.

Un bun-simț pe care, dragă Adrian (Juniorule, cum te alintam noi pe atunci, și Păhărel, cum te alintă internauții astăzi), nu l-ai sesizat la foștii tăi colegi în anii când aceștia ți-au ignorat veselia bahică din cele mai nepotrivite momente. Și nici când au închis ochii cu discreție la aflarea surprinzătorului rezultat al ”concursului” prin care ai ajuns sfătuitorul primarului Bârladului. Și nici când au tăcut în fața căznelilor penibile cu care a fost reluat, iar și iar, acest concurs, până când, în sfârșit, a venit momentul ”potrivit” să-l obții. La țanc, atât cât să nu vină peste tine cazierul mânjit. Știam toți cine va câștiga, iar tu știai că știm!

Da, a fost nevoie de bun-simț și discreție supraomenească să ne prefacem că nu contează că Dumitru Boroș, primarul Bârladului, și-a luat purtător de cuvânt cu  probleme legale, judecat (la momentul angajării) și condamnat, ulterior, pentru o faptă ce-ar trebui să-l umple de rușine. Pe care nu o vom detalia aici (și sperăm să nu dai motive să ne răzgândim), tot dintr-un bun-simț pe care, stimabile purtător de cuvânt, nu ai cum să-l înțelegi.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: