Google+
Home » Social » Patronii străini au adus în județul Vaslui investiții de numai 415 euro!

Patronii străini au adus în județul Vaslui investiții de numai 415 euro!

Ultimele date statistice publicate de Direcția Județeană de Statistică Vaslui confirmă penuria de investitori străini cu care se confruntă județul nostru. În luna octombrie 2018, în județul Vaslui au fost înmatriculate două societăți cu participare străină la capitalul social subscris, care au investit suma de 64,3 euro. Potrivit acelorași date, în perioada ianuarie – octombrie 2018 au fost înmatriculate în total 11 societăți cu participare străină la capitalul social subscris, investițiile aduse în județ de antreprenorii străini fiind în valoare de 415 euro.

Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în perioada 1991 – 31 decembrie 2017, județul Vaslui se clasează pe locul 42 la nivel național în ceea ce privește numărul societăților înmatriculate și locul 41 în ceea ce privește capitalul investit. În județul Vaslui au fost înregistrate în total 440 societăți străine, care au investit un capital în valoare totală de 37,5 milioane de euro.

Cu un număr mic de firme cu capital extern, județul Vaslui are cei mai puțini angajați din România care lucrează în astfel de societăți. Din cei 56.000 de angajați, doar 1.025 muncesc în cadrul unei firme cu capital străin.

Alături de Teleorman, Gorj, Mehedinți și Botoșani, județul nostru a rămas la nivelul dinaintea anului 2007, în ceea ce privește atragerea de capital extern. Potrivit unei analize realizate de jurnalul.ro, firmele străine evită să vină în aceste județe, deși aici sunt sute de mii de oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, majoritatea angajatorilor fiind companii de stat care-și restrâng activitatea sau mici făbricuțe în lohn”. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: