Home / Social / Peste 1.500 de fermieri au primit anul trecut avize pentru atestatele de producător

Peste 1.500 de fermieri au primit anul trecut avize pentru atestatele de producător

Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui a acordat în anul trecut 1.572 de avize consultative pentru atestatele de producător. Pentru a elibera aceste documente, DAJ Vaslui a verificat în prealabil, în teren, existența culturilor agricole care au fost declarate de fermieri. Verificările s-au desfășurat în baza Legii nr. 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Atestatele de producător în sectorul vegetal au fost emise pentru activități precum legume, cultura mare, pomi fructiferi, viță de vie etc. 

“Fermierii sunt interesați să își vândă produsele agricole în piețe. Atestatele de producător sunt eliberate de către primari, iar noi acordăm un aviz consultativ. După ce primarul a eliberat atestatul de producător, țăranii dispun de dovada că sunt producători și nu intermediari”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Din mai 2015 comercializarea produselor agricole obținute în gospodăria proprie se face în baza «Atestatului de producător», document care a înlocuit «Certificatul de producător», eliberat conform HG nr. 661/ 2001, act normativ abrogat. Atestatul de producător este valabil șapte ani de la data emiterii și cuprinde datele personale ale producătorului. Atestatul este însoțit de un carnet de comercializare care are șapte file nedetașabile, aferente pentru structura de culturi pentru fiecare an. Cum structura de culturi se schimbă anual, producătorii agricoli trebuie să obțină un aviz consultativ pentru fiecare an de comercializare. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: