Home / Sport / Rugbyștii bârlădeni află săptămâna viitoare dacă vor beneficia de un program favorabil pentru accederea în semifinalele DNS

Rugbyștii bârlădeni află săptămâna viitoare dacă vor beneficia de un program favorabil pentru accederea în semifinalele DNS

Rugby Club Bârlad va afla pe 15 ianuarie ordinea echipelor pentru turul berger (fiecare cu fiecare) din play-off-ul Diviziei Naționale de Seniori (DNS), care va avea loc în perioada 30 martie 2019 – 27 aprilie 2019. Tragerea la sorti va avea loc in sala de sedinte a Federatiei Romane de Rugby (FRR), incepand cu ora 11:00. Reprezentantii cluburilor care nu vor putea ajunge pot urmari intregul eveniment in direct, pe pagina de Facebook a FRR .

Desfasurata intr-un nou format, actuala editie a reunit echipele din Divizia A si Divizia Nationala de Seniori, care au fost impartite in doua grupe geografice, Centru-Nord si Centru-Sud. In urma meciurilor disputate, doua echipe au fost neinvinse, CS Stiinta Petrosani cu 8 victorii, care a terminat pe primul loc in Grupa Centru-Nord si CS Navodari, 6 victorii, care a terminat pe primul loc in Grupa Centru-Sud. S-au mai calificat în play-off din grupa Centru – Nord formațiile CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului. Calificate în play-off, după ce au terminat sezonul regulat desfășurat în lunile septembrie și decembrie 2018 pe podiumul Grupei Centru – Sud mai sunt RC Bârlad și RC Grivița. Echipele vor porni in acesta faza a competitiei cu zero puncte și doar echipele clasate pe primele patru locuri după disputarea tuturor jocurilor din play-off se vor califica în semifinale.

Ce șanse are RC Bârlad de a se califica în semifinalele DNS?

Într-un turneu fiecare cu fiecare, procentul de hazard este minimizat, deoarece toți participanții se întâlnesc pe rând, astfel că RC Bârlad ar putea obține calificarea în ciuda câtorva contraperformanțe de pe parcurs, ceea ce nu ar fi fost posibil într-un sistem cu eliminare directă. Șansele bârlădenilor ar crește considerabil dacă aceștia vor înfrunta cei mai puternici adversari în ultimele partide, când aceștia foarte probabil au obținut deja calificarea. Cu gândul la următoarea etapă a competiției cel mai probabil granzii și-ar odihni titularii și ar juca mai precaut, pentru a nu risca accidentări inutile. De asemenea o victorie a bârlădenilor în fața unei echipe de top ar putea însemna că o contracandidată la titlu a acesteia ar fi eliminată datorită acestui rezultat.

Rugbyștii bârlădeni au reușit o singură victorie în sezonul regulat împotriva celorlalte două echipe calificate din play-off din grupa Centru – Sud. Cu CS Năvodari a pierdut ambele dispute: scor 43 – 8 în deplasare și 8 – 47 pe teren propriu. Cu cei de la RC Grivița bârlădenii au reușit o victorie în deplasare, scor 20 – 28, însă au pierdut pe teren propriu, cu 7 – 8. Menționăm că la ora disputării ultimei partide RC Bârlad era ca și calificată. Adversarii din grupa Centru – Nord sunt de-a dreptul redutabili și e greu de crezut că CS Știința Petroșani (opt victorii din opt partide și esaveraj +418) și CSM Bucovina Suceava (șase victorii și două înfrângeri, esaveraj +124) pot rata calificarea în faza următoare a competiției. În aceste condiții cel mai probabil bârlădenii se vor lupta pentru cel de-al patrulea loc calificabil cu Rugby Club Gura Humorului, ocupanta locului trei din Grupa Centru – Nord. Sucevenii au avut prestații oscilante, cu patru victorii și tot atâtea înfrângeri. Defensiva va fi cheia care va dicta cine va triumfa și cine va părăsi competiția. Dacă în ofensivă Rugby Club Humorului a avut o eficiență sensibil egală cu cea a RC Bârlad (20,875 puncte pe meci, față de 20,5), diferența este destul de mare în apărare. Împotriva sucevenilor s-au marcat în medie puțin peste 23 de puncte pe meci, în timp ce defensiva bârlădeană a permis adversarilor să marcheze în medie 26 de puncte (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cluburile din România au fentat regulamentul UEFA și vor avea de suferit după ieșirea din starea de urgență: „Este o adevărată problemă”

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din ...

Daniel Ghiță se revoltă: „Nu muriți de COVID-19, muriți că nu mai aveți aer să respirați!”

Daniel Ghiță, cel mai bun kickboxer român, trage un ...

Biletul Zilei » 100% fotbal pentru profit!

Biletul Zilei de astăzi cuprinde trei selecții din fotbal ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: