Google+
Home » Administratie » S-a semnat! – Lucrările la drumul strategic din județul Vaslui vor începe din luna iulie 2019

S-a semnat! – Lucrările la drumul strategic din județul Vaslui vor începe din luna iulie 2019

de Dănuț CIOBANU

Conducerea Consiliul Județean Vaslui a semnat, ieri, contractele de proiectare și execuție a drumului strategic. Pe lângă reprezentanții firmelor care au câștigat licitația, la eveniment au participat și cei 10 primari din localitățile pe unde va trece noua arteră rutieră. Lucrările de proiectare ale proiectului vor fi finalizate până în luna iunie 2019, urmând ca din luna iulie să fie emis ordinul de începere a lucrărilor. Execuția celor trei loturi ale drumului strategic trebuie finalizată în maxim 30 de luni.

Valeriu Caragață, administratorul județului Vaslui, a spus că ideea de a construi un drum important prin partea de vest a județului a apărut în urmă cu patru ani. Drumul strategic are o lungime de aproape 83 de kilometri și grupează patru drumuri județene. „Drumul pleacă de la nord de municipiul Bârlad, mai exact din comuna Zorleni, străbate zece comune și la Codăești face legătura cu DN 24, la limita dintre județul Vaslui și județul Iași. Cele zece comune pe care le traversează drumul sunt Zorleni, Băcani, Al. Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești și Codăești. S-a lucrat patru ani la studiul de fezabilitate, studiul de trafic și alte documente. Cred că au fost așteptări foarte mari legate de acest drum, iar primarii au fost deschiși să colaboreze atunci când li s-a cerut. Licitația a fost demarată în luna mai a anului trecut, iar în luna decembrie a fost finalizată. Am ținut să organizăm acest eveniment la semnarea contractelor, pentru a se ști unde s-a ajuns cu această investiție”, a precizat Valeriu Caragață.

Buzatu le cere primarilor să colaboreze cu constructorii

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a salutat prezența primarilor la semnarea contractelor, precizând că o axă rutieră de această dimensiune este foarte importantă: „Vorbim de un drum strategic de aproape 100 de kilometri. În viziunea noastră, investiția avea menirea să deschidă o nouă cale de comunicație pentru transportul de persoane, pentru economie, turism, să se posibilitatea și celor din vestul județului să iasă spre Iași sau prin Bârlad spre București. Sper că momentul acesta va fi unul bun, norocos pentru noi, iar dacă vom întâmpina probleme în execuția lucrărilor să le putem depăși. Aveți tot sprijinul nostru în acest sens”.

În acest sens, președintele CJ Vaslui a cerut primarilor să ofere un ajutor consistent executaților lucrărilor și să colaboreze foarte bine cu aceștia. „Fac un apel la toți, să colaborăm și să găsim soluții la orice problemă! Ați mai lucrat pe proiecte cu finanțare din fonduri europene și știți care sunt procedurile”, a punctat Buzatu.

Semnături de milioane

Contractele au fost semnate de reprezentanții firmelor care au câștigat licitațiile de proiectare și execuție a lucrărilor pentru cele trei loturi licitate: lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA); lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA); lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

De asemenea, serviciile de proiectare pentru drum și poduri pentru cele trei loturi au fost subcontractate de SC Drum Desing SRL din Iași pentru lotul 1, SC Troncon SRL din București pentru lotul 2, SC Drum Pod Invest SRL și SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL din Satu Mare pentru lotul 3. Totodată, pentru rețelele de electricitate și trecerile de căi ferate există alte firmele specializate care vor realiza proiectarea.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și are o valoare totală de 222.001.842,03 lei, inclusiv TVA, din care 213.074.058.31 este asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului României, iar suma de 8.927.783,72 lei este cofinanțarea asigurată de județul Vaslui. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: