Google+
Home » Administratie » Autoritățile se așteaptă la blocaje pe drumurile județene

Autoritățile se așteaptă la blocaje pe drumurile județene

Autoritățile se așteaptă la blocaje pe drumurile județene în urma ninsorilor semnificative din ultimele 24 de ore și la rafalele de vânt care vor conduce la spulberarea zăpezii. Până aseară, nicio arteră națională ori județeană nu fusese declarată închisă, deși pe toate exista depus un strat de zăpadă a cărui grosime varia în funcție de importanța drumului.

Județul nostru este acoperit de nămeți, însă autoritățile susțin că nu sunt probleme. Cel puțin aceasta era situația aseară, atunci când niciun drum județean sau național nu era raportat ca închis traficului rutier. Însă, șefii de la județ nu ne-au putut garanta că situația se va menține la fel și peste noapte, mai ales că județul nostru a intrat sub cod galben de vreme rea de ninsori abundente, însoțite de intensificări ale vântului. În aceste condiții, vineri dimineață este posibil ca mai multe drumuri județene să fie înzăpezite.

Dacă situația meteo va fi cea prognozată, atunci ne așteptăm la probleme pe o serie de drumuri județene, cum ar fi cele care asigură legătura cu Dănești, Ciocani, Arsura sau Roșiești. O să intervenim în funcție de priorități și de cum ne permit condițiile meteorologice”, ne-a declarat, joi seara, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Situația era mai bună pe drumurile naționale din județ, ținând cont de posibilitățile de intervenție ale autorităților. Deși carosabilul era acoperit cu zăpadă, aseară nu existau drumuri înzăpezite sau comunități izolate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: