Home / Social / Circulație îngreunată în județul Vaslui, din cauza ninsorii abundente. Trafic închis pe DE 581, tronsonul Huși – Albița și pe șase artere din județ

Circulație îngreunată în județul Vaslui, din cauza ninsorii abundente. Trafic închis pe DE 581, tronsonul Huși – Albița și pe șase artere din județ

Autoritățile județene au decis în urmă cu scurt timp restricționarea accesului tuturor categoriilor de autovehicule pe DE 581, tronsonul Huși – Albița. Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Vaslui, inițial s-a luat măsura opririi temporare a mașinilor de mare tonaj prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, dar măsura a fost extinsă pentru toate categoriile de mașini, în vederea evitării unor blocaje.

Circulația se desfășoară în această dimineață cu dificultate pe mai multe drumuri județene, motiv pentru care conducerea Consiliului Județean Vaslui a decis închiderea traficului pe șase tronsoane.

„Am închis mai multe drumuri județene deoarece sunt probleme din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic. Avem rugămintea la cetățeni să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru a nu îngreuna activitatea drumarilor”, a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Drumurile județene închise temporar circulației sunt: DJ 284 Arsura – Ghermănești, DJ 247 Codăești – Emil Racoviță, DJ 244C Pădureni – Urlați, DJ 244K Muntenii de Sus – Tanacu, DJ 245 A Lipovăț – Bogdana și 248A Rafaila – Sofroneș.

Ciprian Trifan a precizat că, din cauza viscolului, pe anumite tronsoane nu se poate interveni cu utilaje, drumarii urmând să acționeze atunci când condițiile meteorologice vor permite.

Circulația pe drumurile naționale și drumul european din județ se desfășoară în condiții de iarnă.

Ninge viscolit în tot județul, iar vizibilitatea este redusă sub 100 de metri. Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale. La solicitarea autorităților din județul Bacău, s-a luat decizia restricționării accesului mașinilor care depășesc 3,5 tone pe DN 2F, iar o restricție similară a fost instituită și pe DN 24A, spre județul Iași. Tot pe DN 24A, între localitățile Otetoaia și Lunca Veche, este un blocaj. Au fost luate măsuri de informare a șoferilor care se deplasează către Berezeni. Se lucrează la deblocarea traficului.

Conform unei informări transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de joi după-amiază, până astăzi la prânz, județul Vaslui este sub avertizare Cod Galben de vreme rea, fiind înregistrate ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: