Home / Uncategorized / CJ-ul și-a stabilit prioritățile – 2019 este anul investițiilor pentru județul Vaslui

CJ-ul și-a stabilit prioritățile – 2019 este anul investițiilor pentru județul Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Conducerea Consiliului Județean Vaslui și-a trasat principalele direcții de acțiune pentru anul 2019. Prioritatea investițională pentru noul an este reprezentată de implementarea sau finalizarea marilor proiecte în infrastructura de sănătate, rutieră, de apă și canal. O parte din proiectele de dezvoltare sunt finanțate de la Uniunea Europeană sau de la bugetul național.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a precizat că instituția pe care o conduce are în atenție pentru acest an mai multe proiecte serioase, care au menirea să ridice standardul de viață al vasluienilor. “Vom continua și în anul 2019 acțiunile în vederea modernizării Spitalului Județean de Urgență. Este vorba despre construcția ambulatoriului și spațiile pentru spitalizarea de zi, construcția unei parcări care să reglementeze circulația automobilelor și accesul în spital, precum și extinderea unității de primire urgențe”, a spus Dumitru Buzatu.

Noul ambulatoriu este amplasat în interiorul unității spitalicești, în colțul străzii Spitalului, construcția acestuia fiind finanțată prin Compania Natională de Investiții. Potrivit devizului general, valoarea totală a obiectivului este de 28.282.869 lei. Extinderea UPU va fi finanțată prin fonduri europene, iar noua construcție va fi ridicată în incinta spitalului, unde este actuala rampa pe unde intră mașinile de salvare. Clădirea va avea parter și un etaj și va fi o continuitate a spitalului. Pavilionul de zi va fi dotat cu cabinete de chirurgie generală (ortopedie/ttraumatologie), ginecologie, neurology, medicină internă, ORL, pneumologie, dermato-venerologie, oftalmologie, oncologie, pediatrie și chirurgie pediatrică.

Alte obiective pentru 2019

În paralel cu demararea lucrărilor la rețelele de apă și canal din centrele urbane, care au fazate din POS Mediu 2007 – 2014, CJ Vaslui mai are în atenție și un program de apă și canal care va fi finanțat prin POIM 2014-2020. “În prezent, proiectul pe POIM este verificat la Autoritatea de Management, după care va fi transmis pentru aprobare la Comisia Europeană. Însă, dacă documentația trece de această verificare, aprobarea pentru finanțare la Comisia Europeană va fi o formalitate”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată este prevăzut în Master Planul întocmit în anul 2015, valoarea totală a acestui program fiind de 161 milioane de euro. Programul cuprinde peste 20 de contracte și va fi derulat prin Ministerul Fondurilor Europene, finanțarea fiind asigurată din fondurile europene nerambursabile.

“Pe lângă începerea lucrărilor la drumul strategic pentru care am semnat contractele de execuție, un alt obiectiv pe care îl avem în vedere este investiția de la fosta Casă a Armatei. Acolo se lucrează în acest moment, iar termenul de finalizare este de patru luni. Să spunem ca va mai fi o prelungire a acestui termen cu una sau două luni, dar până la mijlocul acestui an proiectul trebuie să fie gată”, a precizat Dumitru Buzatu.

În cursul anului 2017, lucrările la Casa Armatei s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, s-a demarat organizarea unei noi licitații publice. CJ Vaslui a semnat în luna octombrie 2018 cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului “Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional”. Contractul semnat cu Ministerul Dezvoltării prevede ca proiectul să beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi.

About Tehno Redactor

x

Check Also

„Vasluiul pedalează”, un eveniment care a umplut străzile municipiului de sute de bicicliști

Sute de bicicliști din municipiul ...

Vasluienii au la dispoziție 355 de slujbe la bursa locurilor de muncă

Astăzi, 12 aprilie 2019, de ...

Poetul național Mihai Eminescu, omagiat marți la Bârlad

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: