Google+
Home » Social » Structurile MAI, pregătite să intervină în sprijinul populației înzăpezite

Structurile MAI, pregătite să intervină în sprijinul populației înzăpezite

Conform informărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, până vineri la prânz, și județul Vaslui se află sub cod galben de vreme rea. Vor fi ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

Drept urmare, structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților, informează Direcția de Relații Publice din cadrul MAI.

”De asemenea, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, vor fi activate grupele operative și suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenției imediate la solicitările cetățenilor. Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanții conducerii MAI vor ține permanent legătura cu prefecții din județele afectate de vremea rea. Astfel, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, împreună cu prefecții se va lua decizia convocării Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență și se va asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele respective”, se mai arată în comunicatul MAI. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: