Google+
Home » Social » Jandarmii au deszăpezit, în timpul liber, căile de acces în unități de învățământ din municipiul Vaslui

Jandarmii au deszăpezit, în timpul liber, căile de acces în unități de învățământ din municipiul Vaslui

Peste 30 de jandarmi s-au mobilizat, în week-end, în timpul lor liber, și au deszăpezit căile de acces a mai multor unități de învățământ din municipiul Vaslui. Îmbrăcați în uniformele de serviciu, subofițeri și chiar ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au dat la lopată ore întregi, de dimineață până la lăsarea serii.

Acțiune de voluntariat fără precedent a zeci de jandarmi din Vaslui. Înarmați cu lopeți de la serviciu, aceștia au ieșit la deszăpezit căile de acces spre intrările în unitățile de învățământ din municipiul reședință în cele două zile de week-end în care au fost liberi de la serviciu. În prima zi de mobilizare, cei peste 30 de jandarmi, din rândurile cărora au făcut parte inclusiv ofițeri, au curățat aleile și curțile a nu mai puțin de patru școli din două grădinițe. După ce și-au refăcut forțele pe timpul nopții, a doua zi de dimineața au luat-o de la capăt și au cuprins în program alte trei unități de învățământ, precum și o creșă.

Într-o primă fază, am deszăpezit la acele școli și grădinițe unde, în prealabil, am constatat că se impune acest lucru pentru ca elevii și preșcolarii să poată să reînceapă cursurile în condiții normale. Ulterior, când s-a aflat de acțiunea noastră, o parte din directorii de unități de învățământ au început să ne contacteze pentru a interveni și la școlile sau grădinițele lor”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Vaslui, Sorin Niță.

Pentru a fi cât mai eficienți și pentru a cuprinde cât mai multe școli și grădinițe în acțiunea lor, jandarmii s-au împărțit în două grupe, care au intervenit separat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: