Home / Sport / Fotbalistul bârlădean Sebastian Luca a câștigat marele premiu de la Tabăra de Fotbal Prosport Winter Camp

Fotbalistul bârlădean Sebastian Luca a câștigat marele premiu de la Tabăra de Fotbal Prosport Winter Camp

Bârlădeanul Sebastian Paolo Luca, în vârstă de 11 ani, face un pas important spre fotbalul de performanță, după ce a câștigat un stagiu de pregătire de șapte zile în Olanda, la PSV Eindhoven, club cu o tradiție bogată și un palmares impresionant. Fondat în 1913, clubul batav a câștigat de 22 de ori campionatul Olandei, a cucerit de câte nouă ori cupa și supercupa în Țara Lalelelor. Cea mai mare performanță a lui este însă pe plan internațional, una pentru care cu siguranță e invidiată, cucerirea Cupei Campionilor (actuala Champions League) în 1988. Olandezii au triumfat și în Cupa UEFA, în 1978.

Sebastian Luca, născut pe 11 iulie 2007, a fost unul din cei 46 de puști care au primit o oportunitate fantastică, aceea de a participa timp de patru zile, între 10 și 13 ianuarie, la tabăra de fotbal și de tehnică individuală organizată de Prosport Focșani, în colaborare cu Voetball Total Control Eindhoven, Prosport Winter Câmp. A profitat din plin și a obținut marele premiu, șapte zile de pregătire centralizată la PSV Eindhoven.

Evenimentul sportiv al debutului de an 2019 a reunit renumiți antrenori ai școlii olandeze de fotbal împreună cu antrenori români și portari sau jucători de câmp dornici să-și completeze bagajul de cunoștințe fotbalistice. Delegația olandeză a Voetball Total Control, condusă de fostul internațional olandez, Nyron Wau, antrenor în liga a 2-a olandeză la Helmond Sport, director coordonator RKSV Nuenen și scouter al mai multor academii de fotbal, cele mai cunoscute fiind PSV Eeindhoven și FC Eindhoven, a fost completată de antrenorii Arno Lenders (coordonator PSV Eindhoven și antrenor cu portarii), Kenneth Cicilla și Thijs Fonken. Alături de antrenorii olandezi, cot la cot au lucrat și antrenorii români, Iulian Drăghici (Steaua NG București) și Adrian Schineste (Prosport Focșani).

Ședințele de pregătire s-au desfășurat în Sala Sporturilor Vrancea din Focșani și Green Graden Resort. De remarcat că s-a lucrat pe grupe de vârstă, pe programe diferite de pregătire. Fiecare copil a fost urmărit îndeaproape și i s-au descoperit atât calitățile, cât și lipsurile.

“Sebastian s-a evidențiat încă de la început. Este un copil cuminte, ascultător, care are o tehnică foarte bună în regim de viteză. Stăpânește viteza în toate formele ei: de deplasare, de reacție, de gândire, de execuție. Sunt convins că își va mai îmbunătăți abilitățile, vrem pentru el un viitor frumos. Trebuie să fim atenți pentru că este doar un prim pas în evoluția lui spre o carieră profesionistă. Abia acum începe greul, fiecare detaliu își va pune amprenta pe viitorul său fotbalistic. Suntem bucuroși că am reușit să câștigăm marele premiu. Este un lucru deosebit, o bucurie imensă pentru noi, antrenorii de la Atletic Bârlad și un lucru care face cinste orașului, pentru că nu se întâmplă frecvent”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Puține cluburi din țară le-au putut oferi puștilor pregătiți o astfel de oportunitate, participând doar 46 de copii din țară și nu numai. Din județul Vaslui au mai participat Iustin Spinache și Denis Ciobanu, de la Real Junior Vaslui. De la clubul organizator Prosport Focșani au participat nu mai puțin de 17 copii, iar unul a venit tocmai din Bulgaria, de la MFK Ticha 1996 Varna. FC Bacău a dat șase copii, Steaua Noua Generație București patru, Bucegi Râșnov trei, iar Real Junior Vaslui și Stars Brăile câte doi. Câte un sportiv au dat Atletic Bârlad, Academia Gheorghe Hagi Constnața, Școala Dani Coman Pitești, Viitorul Arad, ACS Politehnica Timișoara, LPS Banatul Timișoara, Viitorul Cluj – Napoca, Juniorul Suceava, Șoimii Craiova, Luceafărul Brăila și Corona Brașov. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: