Home / Administratie / Se scumpește taxiul în municipiul Vaslui! Iată cât vor plăti vasluienii de la 1 februarie

Se scumpește taxiul în municipiul Vaslui! Iată cât vor plăti vasluienii de la 1 februarie

Consiliul Local (CL) Vaslui va dezbate, în ședința ordinară de joi, 17 ianuarie 2019, un proiect de hotărâre privind ajustarea tarifelor pentru serviciul de transport public local de persoane în regim de taxi. Serviciul de transport public local în regim de taxi din municipiul Vaslui face parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică și se desfășoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorității administrației publice locale. De asemenea, tarifele utilizate de transportatorii autorizați de taxi se stabilesc, se ajustează sau se modifică prin hotărâri ale autorității administrației publice locale.

Având în vedere raportul Comisiei de specialitate privind modificarea tarifelor la serviciile de taxi, precum și cererea Camerei Taximetriștilor Vaslui, noile prețuri vor intra în vigoare din data de 1 februarie 2019 și sunt următoarele: tariful maximal pe timp de zi va fi în valoare de 2,5 lei/km, iar tariful maximal pe timp de noapte în valoare de 3 lei/km.

În municipiul Vaslui, tarifele actuale de distanță maximale în valoare de 2 lei/km ziua și 2,5 lei/km noaptea pentru transport persoane în regim de taxi au fost aprobate prin HCL nr. 6/2015, nefiind modificate din anul 2009.

De la ultima modificare a tarifelor la serviciile de taxi, costurile cu munca forța de muncă, combustibilii și piesele de schimb au crescut semnificativ.

Ajustarea tarifelor la serviciile de taxi se determină avându-se în vedere cheltuielile cu combustibilii și lubrifianții, cheltuielile cu amortizarea, cheltuielile cu întreținerea, reparațiile, piesele de schimb, anvelopele, acumulatori etc, cheltuielile cu munca vie, precum și cheltuielile cu impozitele, autorizațiile și alte taxe. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: