Home / Sanatate / Valabilitatea cardurilor de sănătate ale vasluienilor, extinsă cu doi ani

Valabilitatea cardurilor de sănătate ale vasluienilor, extinsă cu doi ani

Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate a comunicat că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Astfel, asigurații vasluieni pot folosi cardurile de sănătate încă doi ani de la data înscrisă pe document. Toți furnizorii de servicii medicale, care se află în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate vor avea obligația să asigure persoanelor care prezintă cardul de sănătate valabil toate serviciile, urmând ca acestea să fie decontate în modul obișnuit.

“De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate”, se mai arată în comunicatul CNAS.

Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

Conform datelor CNAS, peste 14 milioane de români dețin cardul de sănătate, care a devenit obligatoriu de la data de 1 septembrie 2015. Practic, fără prezentarea cardului de sănătate la medicul de familie sau la spital nu pot fi acordate servicii medicale sau medicamente decât în cazurile de urgențe. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: