Home / Sport / Atleții bârlădeni au urcat pe podium la Campionat Municipal de Iarnă Masters

Atleții bârlădeni au urcat pe podium la Campionat Municipal de Iarnă Masters

Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Bârlad a avut o participare fructuoasă la ediția din acest an a Campionat Municipal de Iarnă Masters desfășurat la București, dedicat sportivilor din categoriile Seniori, Tineret, Juniori 1, Juniori 2 și Juniori 3. Bârlădenii au reușit trei clasări pe podium, depășind  sportivi mult mai experimentați.

Raul Vrabie a terminat proba de 3.000 de metri pe locul doi la general, în ciuda faptului că a concurat ca junior 2 și a avut ca adversari juniori 1, sportivi de tineret și chiar seniori. În clasamentul pentru juniori 3 și juniori 2 s-a detașat considerabil față de urmăritori, terminând cursa în doar 9:14.88 minute, față de următorii clasați, care au avut nevoie de peste 10 minute. A fost depășit doar de un senior, cu o experiență mult mai vastă. Bârlădeanul a reușit personal best, îmbunătățindu-și fosta performanță cu 14 secunde. Raul Vrabie a terminat proba de 1.500 metri în doar 4:22.50 minute, reușind și aici personal best și fiind cel mai bun junior 2.

Larisa Talpiș a alergat în prima zi la proba de 1.500 metri și a terminat pe locul trei la general, cu personal best, timp 4:48.99 minute. La proba de 800 de metri a cucerit aurul, surclasând toate adversarele, indiferent de nivelul lor de experiență. Bârlădeanca a terminat proba în doar 2:16.48 și a avut o evoluție surprinzător de sigură la doar primul ei concurs desfășurat în sală.

“A fost un concurs de verificare foarte bun și sunt bucuros că am cules roadele muncii depuse. Rezultatele acestea vin după o săptămână normală de pregătire în care nu am redus motoarele, nu i-am menajat. Amândoi s-au simțit însă foarte bine. Raul a plecat pe un tempo foarte intens și a ținut aproape de primii doi toată cursă, deși era vorba de un senior și un junior 1, lucru de apreciat pentru un junior 2. Larisa încă mai trebuie să se acomodeze cu sala, pentru că fiecare detaliu contează foarte mult, sunt condiții speciale de alergare aici. Mă bucur însă că în ciuda acestui incovenient a făcut o figură frumoasă. Deocamdată ne vom pregăti în continuare la București incă două săptămani, în sala de atletism de la Complexul Național Sportiv Lia Manoliu. Sperăm în continuare la rezultate cel puțin la fel de bune”, a declarat pentru Est News Lucian Bolgar, profesor de atletism la CSȘ Bârlad.

La sfârșitul acestei săptămâni bârlădeanca Larisa Talpiș va concura la Romanian Masters Athletics la probele de 400 metri și 800 de metri. Sâmbătă și duminică va avea loc și Cupa Bistriței, competiție la care vor participa 12 sportivi de la CSȘ Bârlad, atât fete, cât și băieți. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: