Home / Justitie / Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au descoperit ascunse asupra unor tineri două cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

Maxim A., cu cetățenie moldovenească, în vârstă de 31 de ani și Marin D., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 35 de ani, au vrut să intre sâmbătă în țară prin Vama Albița, în drum spre Germania. În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra pasagerilor și bagajelor acestora, în urma cărora au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, asupra celor două persoane câte o carte de identitate cu însemnele autorităților române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, Maxim A. a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, plătind suma de 150 euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Marin D. a declarat că la rugămintea unei cunoștințe doar transporta în Germania documentul descoperit la controlul de frontieră. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Șoferul unui microbuz școlar, cu permisul suspendat după ce a condus sub influența alcoolului

Un control de rutină al ...

Un bârlădean de 44 ani a fost reținut după ce și-a pus la dispoziție apartamentul pentru practicarea prostituției

Proxenetism. Aceasta este infracțiunea pentru ...

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: