Home / Invatamant / Elevii au ajuns cu greu la cursuri din cauza zăpezii. Cursurile s-au reluat în toate școlile din județ

Elevii au ajuns cu greu la cursuri din cauza zăpezii. Cursurile s-au reluat în toate școlile din județ

Cei peste 60.000 de elevi și preșcolari din județ au reînceput cursurile, luni, după trei săptămâni de vacanță spre al cărei final a nins abundent, ceea ce a pus sub semnul întrebării redeschiderea școlilor și grădinițelor. Șefii învățământului vasluian ne-au spus că nu au existat probleme în vreo unitate de învățământ din județ, nici măcar în ceea ce privește circulația microbuzelor școlare care au preluat copiii de la domiciliu.

Stratul gros de zăpadă ce a făcut greu practicabile drumurile din județ, în special cele comunale, nu i-a împiedicat pe directorii de unități de învățământ să deschidă porțile pentru elevii și preșcolarii care au reluat cursurile după trei săptămâni de vacanță. Conform raportărilor făcute către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, nu a existat vreo școală sau grădiniță care să nu-și poată primi copiii în bănci. Chiar și microbuzele școlare au putut circula pe drumurile încă acoperite cu zăpadă, după ce autoritățile din orașele și comunele județului au intervenit cu utilajele de deszăpezire.

Am vorbit din timp cu directorii de școli și le-am spus să încălzească sălile de clasă cu cel puțin o zi înainte de începerea cursurilor. De asemenea, au avut ca sarcină verificarea spațiilor unde învață copiii, precum și a microbuzelor școlare. Se pare că toate aceste măsuri luate din timp au făcut ca să nu avem probleme la reluarea cursurilor”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Șefii învățământului vasluian nu ne-au putut preciza ce se va întâmpla cu școlile dacă județul nostru va intra din nou sub cod galben de ninsori și viscol, așa după cum se prognozează. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: