Home / Administratie / Reciclarea scumpește serviciile de salubrizare din județul Vaslui

Reciclarea scumpește serviciile de salubrizare din județul Vaslui

Reciclarea costă: începând cu data de 1 ianuarie 2019, locuitorii municipiului Vaslui vor plăti mai mult pentru serviciile de salubritate.

Consiliul Local (CL) Vaslui va dezbate în ședința ordinară din această săptămână un proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciul prestat persoanelor fizice și juridice privind colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere și asimilabile acestora. Modificarea tarifelor constă în adăugarea cotei de contribuție a fiecărui utilizator, persoane fizice și juridice, la economia circulara. Economia circulară este un model de consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins.

Astfel, nici bine nu a intrat în vigoare noua taxă de salubritate pentru populație, că aceasta va fi majorată de la 9 lei/persoană la 9,75 lei/persoană, suma de 0,75 de lei reprezentând contribuția pentru economia circulară.

În cazul serviciilor de salubrizare prestate pentru agenții economici, instituții și operatorii din comerț valoarea contribuției la economia circulară este de 7,50 lei, tariful final propus pentru acest segment de clienți fiind de 98,26 lei/mc.

Conform legislației în vigoare privind regimul deșeurilor, se instituie contribuția pentru economia circulară pentru deșeurile municipale destinate a fi eliminate prin depozitare, valoarea acesteia pentru anul 2019 fiind de 30 lei/tonă. Această taxă va fi în cuantum de 0,75 lei/persoană (cu TVA) și 7,5 lei/mc (fără TVA), la prestațiile efectuate pentru salubritate populației, agenți economici și instituții publice, 7,5 lei/mc (fără TVA) pentru transport și depozitare la depozitul ecologic de la Roșiești și 30 lei/mc (fără TVA) pentru depozitare deșeurilor inerte. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copil de un an și jumătate, dus în stare critică la spital după ce a căzut într-o balie cu apă

Un copil de un an și jumătate, din localitate ...

COVID-19 lovește și sectorul public. Peste 35.000 de bugetari vasluieni vor intra în șomaj tehnic

de Dănuț CIOBANU  Bugetarii de la nivelul județului Vaslui ...

Lucrările de la Centrul Cultural Vaslui sunt în grafic. COVID-19 nu a speriat constructorul

de Dănuț CIOBANU  Lucrările de la Centrul Cultural Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: