Home / Social / Revelionul pe vechi, sărbătorit în mai multe sate de la noi. Șefii județului, urați la Slobozia

Revelionul pe vechi, sărbătorit în mai multe sate de la noi. Șefii județului, urați la Slobozia

Mai multe comunități din județul nostru, din comune precum Iana, Dragomirești sau Gârceni, au sărbătorit Revelionul pe stil vechi și intrarea în noul an, la exact 13 zile față de majoritatea locuitorilor planetei. Ca și în anii din urmă, șefii județului s-au dus la Slobozia, la invitația primarului de Gârceni, acolo unde au fost urați de mai multe grupuri de tineri din sat.

Revelionul și Anul Nou pe stil vechi au fost marcate și în județul nostru, în comunități unde, încă, se mai păstrează această tradiție. După ce au mers cu uratul pe la casele gospodarilor, cei care respectă sărbătorile după vechiul calendar iulian au petrecut până a doua zi dimineață. Așa s-a întâmplat în sate din comune precum Iana, Dragomirești sau Gârceni, unde oamenii nu au renunțat la ceea ce au moștenit de la străbunii lor.

Un exemplu în acest sens este satul Slobozia, situat la granița cu județele Neamț și Bacău, unde localnicii parcă trăiesc în altă lume. Cu mic, cu mare, au ieșit în drum și au așteptat oaspeții lor din fiecare an, șefii de la județ. Pe lângă președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Vasile Mariciuc, la urătură au ajuns și alți șefi de instituții, la invitația primarului comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu.

Este Revelionul pe rit vechi și noi, ca în fiecare an, îl serbăm. La Slobozia, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, toată lumea, cu mic, cu mare, unii veniți și din străinătate, este prezentă aici și se distrează în toată splendoarea sa”, ne-a declarat primarul Scutelnicu.

Din alaiurile de urători nu au lipsit plugul tras de doi localnici și capra viu colorată. După ce și-au făcut numerele, urătorii au fost răsplătiți de invitații primarului cu bani și bomboane. Ulterior, oaspeții s-au retras într-un local unde au petrecut Revelionul pe stil vechi. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: