Home / Justitie / Sfâșietor! Fetița din Bârlad care a sunat la 112 și a pus bilețele la icoana Maicii Domnului ca s-o scape de tatăl violent

Sfâșietor! Fetița din Bârlad care a sunat la 112 și a pus bilețele la icoana Maicii Domnului ca s-o scape de tatăl violent

de Simona MIHĂILĂ

Caz cutremurător la Bârlad, unde, trei frățiori, cu vârste de 2, 5 și 12 ani au ajuns într-un adăpost al Protecției Copilului după un apel la 112 făcut chiar de fetița cea mai mare. Copila nu a mai suportat bătăile, înjurăturile și scandalurile propriului lor tată, alături de care locuiau într-o casă de pe strada Trei Ierarhi din Bârlad, împreună cu bunica maternă, mama fiind plecată la muncă în străinătate. De nervi, individul a dat foc casei, iar ieri, polițiștii bârlădeni l-au reținut pentru 24 de ore pentru distrugere.

Vineri seară, după un scandal monstruos, cu tot tacâmul de vorbe grele și lovituri aplicate ei și frățiorilor mai mici de către cel care își spune ”tată”, fetița de 12 ani a profitat că bărbatul a plecat de acasă și a cerut imediat ajutor la apelul unic de urgență 112.

Primele constatări ale polițiștilor ajunși la fața locului au fost că cei trei micuți trebuie scoși imediat din mediul violent în care sunt crescuți, motiv pentru care, împreună cu bunica, au fost duși la Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Întors acasă, R. C. Munteanu, de 43 de ani, a făcut o adevărată criză de furie în momentul în care a aflat că a rămas fără copii. Nu atât de dragul lor, cât de disperare că odată cu ei ”s-au dus” și alocațiile lor, principala lui sursă de venit, după cum povestesc vecinii.

Furibund, Munteanu nu a stat pe gânduri și a protestat împotriva ”abuzului” specialiștilor de la Direcția Copilului, dând foc la propria casă. Flăcările uriașe care au cuprins imobilul au produs panică în rândul locuitorilor străzii Trei Ierarhi. Un localnic a sunat la 112 și numai intervenția pompierilor a făcut ca incendiul să nu cuprindă și gospodăriile învecinate.

”În urma cercetărilor efectuate în cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani care, probabil pe fondul consumului de alcool, și-a incendiat locuința, polițiștii au decis reținerea lui pentru 24 de ore. Pagubele în urma incendiului au fost evaluate la aproximativ 20.000 de lei”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

 

Pomelnice la biserică și bilețele puse la icoană de fiica mai mare

 

R.C. Munteanu a fost condamnat la închisoare de patru ori, până acum, pentru diverse infracțiuni, ultima dată fiind eliberat în 2016, după doi ani de stat după gratii pentru furt.

Cazul fetiței de 12 ani, care pare să fie cel mai afectată de comportamentul violent al tatălui, dar și de plecarea în străinătate a mamei, este cunoscut de enoriașii Bisericii ”Sf. Trei Ierarhi”. Copila este văzută adesea la slujbe, unde pune pomelnice și bilețele la icoana Maicii Domnului, în care se roagă fierbinte ca viața ei să se schimbe în bine. Unele dintre bilețele au ajuns chiar și în mâna preotului paroh. Se pare că enoriașii sunt cei care au sfătuit-o pe fetiță să sune la 112.

Acum, psihologilor din cadrul DGASPC Vaslui le-au revenit misiunea de a-i oferi fetei și fraților ei sprijinul de care au nevoie pentru a crește echilibrați din punct de vedere psihic.

În urma anchetei pe care specialiștii Direcției o vor efectua se va decide dacă cei trei vor fi dați în plasament sau vor rămâne în grija bunicii, dar numai dacă aceasta va putea dovedi că are condiții de locuit. Deocamdată, ea însăși a rămas fără acoperiș deasupra capului, după criza de furie a ginerelui său care a lăsat scrum în urma lui.

Reprezentanții Protecției Copilului spun că bătrâna a refuzat să rămână în adăpost și a spus că va fi găzduită de niște cunoștințe la o adresă pe care nu a comunicat-o, deocamdată. Femeii îi este teamă ca ginerele său să nu-i dea de urmă. Ea a cerut instanței ordin de protecție împotriva agresorului.

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: