Home / Sanatate / Spitalele din județ, în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății pe cazurile de rujeolă

Spitalele din județ, în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății pe cazurile de rujeolă

Spitalele din județul nostru se află în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în ceea ce privește cazurile de rujeolă luate în evidențele unităților sanitare. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui susține că nu este vorba de vreo anchetă, ci doar de verificări de documente pentru întocmirea unui amplu raport la nivel de țară cu privire la rujeolă.

Reprezentanții OMS au ajuns la noi în județ pe tema rujeolei. Nu este vorba de vreo anchetă care să vizeze spitalele în care au fost internate și tratate persoane diagnosticate cu această boală. Cel puțin așa susține conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, care ne-a precizat că vizita celor de la OMS are drept scop întocmirea unui studiu cu privire, în special, la cauzele apariției epidemiei de rujeolă.

Foarte multe spitale din țară sunt cuprinse în acest studiu. Au fost la Bârlad, acum sunt la noi și apoi vor merge și la alte unități spitalicești din Moldova”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Dacă în acest an, la nivelul județului nu a fost înregistrat niciun caz de rujeolă, anul trecut Direcția de Sănătate Publică Vaslui a luat în evidență 229 de persoane cu această boală, cele mai multe provenind din mediul rural. Dintre acestea, doar 33 de bolnavi erau imunizați, conform schemei de vaccinare, restul fiind persoane cărora nu li s-a administrat vaccinul antirujeolic. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: