Home / Sanatate / Spitalele din județ, în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății pe cazurile de rujeolă

Spitalele din județ, în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății pe cazurile de rujeolă

Spitalele din județul nostru se află în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în ceea ce privește cazurile de rujeolă luate în evidențele unităților sanitare. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui susține că nu este vorba de vreo anchetă, ci doar de verificări de documente pentru întocmirea unui amplu raport la nivel de țară cu privire la rujeolă.

Reprezentanții OMS au ajuns la noi în județ pe tema rujeolei. Nu este vorba de vreo anchetă care să vizeze spitalele în care au fost internate și tratate persoane diagnosticate cu această boală. Cel puțin așa susține conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, care ne-a precizat că vizita celor de la OMS are drept scop întocmirea unui studiu cu privire, în special, la cauzele apariției epidemiei de rujeolă.

Foarte multe spitale din țară sunt cuprinse în acest studiu. Au fost la Bârlad, acum sunt la noi și apoi vor merge și la alte unități spitalicești din Moldova”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Dacă în acest an, la nivelul județului nu a fost înregistrat niciun caz de rujeolă, anul trecut Direcția de Sănătate Publică Vaslui a luat în evidență 229 de persoane cu această boală, cele mai multe provenind din mediul rural. Dintre acestea, doar 33 de bolnavi erau imunizați, conform schemei de vaccinare, restul fiind persoane cărora nu li s-a administrat vaccinul antirujeolic. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CL Vaslui acordă Spitalului Județean de Urgență un ajutor financiar de 500.000 de lei

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: