Google+
Home » Justitie » Tânăr de 19 ani, sub control judiciar pentru 650 de lei

Tânăr de 19 ani, sub control judiciar pentru 650 de lei

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești au probat activitatea infracțională a unui tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Negrești, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Forțele de ordine au stabilit că în dimineața zilei de 11 ianuarie acesta a pătruns, prin forțarea sistemului de închidere, într-un magazin de alimentație publică de pe raza orașului Negrești, de unde a sustras băuturi alcoolice, țigarete și bani. Prejudiciul stabilit prin comiterea faptei este de aproximativ 650 de lei. O mare parte din bunurile sustrase au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

În aceeași zi bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de infracțiuni, polițiștii recomandă vasluienilor să doteze societățile pe care le administrează cu un sistem viabil de alarmă. Aceștia trebuie să monteze în punctele sensibile ale spațiilor comerciale un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior. Este recomandat ca ușa de acces în spațiul comercial să fie prevăzută cu un sistem de protecție tip clopot care să protejeze lacătul și să îngreuneze activitatea infracțională a hoțului. Patronii trebuie să apeleze la serviciile unei societăți de pază și intervenție rapidă și să angajeze pe timpul nopții un paznic. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: