Home / Sanatate / E jale! Aproape 1.200 de infecții respiratorii, înregistrate într-o săptămână

E jale! Aproape 1.200 de infecții respiratorii, înregistrate într-o săptămână

1.168 de cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrate la nivelul județului Vaslui, în perioada 7 – 13 ianuarie, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP). Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate la persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani.

Dintre persoanele cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 96 au necesitat informare. Cele mai afectate categorii de vârstă sunt cea de 2 – 4 ani, cu 239 de cazuri și cea de 15 – 49 de ani, cu un număr de 262 de îmbolnăviri”, a declarat ieri Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Ca urmare a detecției de virusuri gripale pe teritoriul Moldovei, în județele Galați și Iași, DSP a recomandat spitalelor din județ implementarea unor măsuri speciale.

Printre măsurile solicitate se numără: restricționarea sau interzicerea accesului vizitatorilor în sectoarele cu risc, interzicerea accesului vizitatorilor care prezintă simptomatologie respiratorie, efectuarea la intrarea în serviciu, zilnic, a triajului epidemiologic a personalului în fiecare secție sau compartiment și efectuarea triajului epidemiologic al pacienților la internare pentru evitarea constituirii unor situații de risc epidemiologic. Angajații depistați cu simptomatologie respiratorie vor fi scoși temporar din sectorul de activitate. De asemenea, se recomandă vaccinarea personalului nevaccinat până în prezent”, a mai spus Mihaela Topliceanu.

De la începutul perioadei de monitorizare a infecțiilor respiratorii, la nivelul județului Vaslui nu au fost semnalate cazuri de gripă.

Aproape 39.000 de vasluieni au fost vaccinați împotriva gripei

Un număr de 38.837 de persoane s-au vaccinat antigripal la nivelul județului Vaslui, de la începutul campaniei de imunizare, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP).
Dintre aceștia, aproximativ 1.000 de vasluieni au fost vaccinați în cursul ultimei săptămâni.

“În județul Vaslui au fost primite în total 41.930 de doze de vaccin antigripal. De la începutul sezonului de monitorizare a infecțiilor respiratorii și a gripei, la nivelul județului nu s-au înregistrat afecțiuni clinice compatibile cu gripa”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Potrivit medicilor epidemiologi, vaccinul antigripal protejează împotriva virusurilor gripale care circulă în acest sezon. Acesta oferă protecție împotriva a trei virusuri gripale: un virus gripal A (H1N1), un virus gripal A (H3N2) si un virus gripal B. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: