Home / Administratie / Proiect mamut la Dragomirești, unde sătenii vor primi îmbrăcăminte, hrană și bani, iar unora le vor fi reparate și casele

Proiect mamut la Dragomirești, unde sătenii vor primi îmbrăcăminte, hrană și bani, iar unora le vor fi reparate și casele

de Dănuț CIOBANU

Primăria Dragomirești va acorda, printr-un proiect european, pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite pentru 250 copii din comună. Licitația a fost finalizată în această săptămână și se va trece la achiziționarea produselor. Tot în cadrul proiectului, vor fi calificate 200 de persoane, care, la finalizarea studiilor, primesc un bonus financiar de 1.800 lei. Pentru persoanele defavorizate din comună vor fi date în funcțiune trei cabinete medicale și vor fi reparate 30 de case.

Proiectul european în valoare de 5,6 milioane de euro, derulat de Primăria Dragomirești, a mai făcut un pas înainte. La începutul acestei săptămâni a fost finalizată licitația pentru cele 250 de pachete, care vor fi acordate celor mai sărăci copii din comună. Licitația a fost organizată de o firmă specializată, iar copiii vor primi fiecare un pachet în valoare de 1.800 de lei, care conține îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite școlare.

Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că urmează ca documentația licitației să primească viză de legalitate de la Autoritatea de Implementare a Proiectelor Europene, după care se va trece la achiziționarea produselor.

”Sperăm să nu avem contestații și, în maximum o lună, copiii să își primească pachetele. Ne dorim ca cel târziu până la sfârșitul lunii februarie 2019 să distribuim toate pachetele”, a precizat Dănuț Iacob.

Tot în cadrul proiectului, a fost reparată și clădirea unde vor fi amenajate trei cabinete medicale și, din această lună, va începe dotarea acestora.

”Vrem ca până în luna martie să dăm în funcțiune cabinetul stomatologic și celealte două cabinete de analize medicale. Licitația pentru dotare se ridică la valoarea de un million de lei. Am stabilit că firma care va dota cabinetele cu echipamente medicale să asigure și personalul medical de specialitate. În cadrul proiectului, am achiziționat un microbuz, iar persoanele care au nevoie de analize medicale mai complexe vor fi transportate gratuit la Vaslui sau Iași”, a mai spus Dănuț Iacob.

Bani și hrană caldă pentru cursanți și copii

În această primăvară, cu bani din cadrul proiectului se va începe și repararea unui număr de 30 de case din satele Doagele și Rădeni. Casele au fost selectate, iar reparațiile privesc montarea de geamuri, uși, parchet, repararea acoperișului etc. Investiția pentru repararea caselor se ridică la 300.000 euro.

”De la sfârșitul lunii ianuarie vom organiza noi cursuri de calificare în meserii precum patiser, constructor, îngrijire bătrâni. Până acum am calificat 100 de cursanți și mai organizăm cursuri pentru încă 100 de persoane. Fiecare persoană a primit la finalizarea studiilor un ajutor financiar de 1.800 de lei. Atunci când au loc ore de pregătire, cursanții și 200 de copii primesc o masă caldă. Acest proiect trebuie să îl finalizăm în luna august 2020 și, până am prezent, am implementat aproape 50% din acțiunile prevăzute. Grupul țintă total al proiectului este format din 560 de copii și adulți”, a mai precizat primarul Iacob.

Proiectul a fost depus în anul 2016 pe Programul Operațional Capital Uman. În total, în cele 11 sate ale comunei Dragomirești este o populație de 5.270 persoane, din care 1.500 persoane de etnie romă.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

126 de bolnavi infectați cu HIV/SIDA sunt tratați în spitalele din Vaslui și Bârlad

de Dănuț CIOBANU În județul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: